naar Marker Nieuws indexpagina
Leerlingenorkest van 'Juliana' wint festival in Krommenie
Festival voor opleidingsorkesten, georganiseerd door muziekvereniging 'Onderling Genoegen'
Het leerlingenorkest van de Christelijke muziekvereniging 'Juliana' uit Marken met dirigent Henk Hummels
Het leerlingenorkest van de Christelijke muziekvereniging 'Juliana' uit Marken is op concours geweest in Krommenie en de leerlingen zijn 1e geworden!!!
 
Zondag 19 maart 2017 is het Leerlingenorkest van de Christelijke muziekvereniging 'Juliana' uit Marken afgereisd naar Krommenie, om deel te nemen aan een festival voor opleidingsorkesten, georganiseerd door muziekvereniging 'Onderling Genoegen'.
 
Het middagprogramma werd gevuld door drie orkesten in de ‘gevorderde categorie’, waarbij het Leerlingenorkest van Juliana de aftrap deed. Als openingswerk werd ‘De kracht van Uw liefde’, gespeeld. Gevolgd door het te boordelen stuk ‘The Great Beethoven Bonanza’ en als slotstuk ‘Uptown Funk’.
 
De leden van het leerlingenorkest hebben de organisatie naar het festival toe, volledig zelf uitgevoerd. Van vervoer, tot kleding, van financiële planning tot communicatie naar de organisatie toe. Dikke complimenten!
 
*********************
 Tekst voor de organisatie van het festival, opgezet door het Leerlingenorkest:
 
Christelijke muziekvereniging ‘Juliana’ Marken – Leerlingenorkest
De Christelijke Muziekvereniging “Juliana” werd in 1910 opgericht. Het begon met een klein orkest, maar is flink gegroeid. De vereniging telt nu zo’n 80 leden, bestaande uit een Groot Orkest, een Malletband en, hier voor u, het leerlingenorkest! Het leerlingenorkest bestaat uit 20 leden, waarvan er 9 nog op muziekles zitten. Op dit moment zijn er gelukkig nog meerdere aan het lessen, die uiteindelijk ons leerlingenorkest komen versterken! De kracht van het leerlingenorkest is dat alle leeftijden hierin kunnen meespelen; dus van 8 tot 88 jaar en van elk niveau. Of je nu net begint of in het verleden al jaren hebt gespeeld. Wanneer je je muziekdiploma’s A en B hebt, mag je vanuit het leerlingenorkest de overstap maken naar het Groot Orkest en uiteraard mag je dan nog mee blijven spelen het leerlingenorkest.
 
Opwekking 488 - De kracht van uw liefde
Het originele lied is van Geoff Bullock, een Australische christelijke singer-songwriter en pianist die werd geboren op 6 November 1955. De oorspronkelijke titel luidt: 'The power of your love'.

Dit lied is tweemaal vertaald in het Nederlands. De kracht van uw liefde is ook wel bekend als 'Heer, ik kom tot U of Heer, ik kom bij U' uit het Liedboek 2013. 'De kracht van uw liefde' is gebaseerd op de bijbeltekst uit Jesaja 40:31:
maar wie hoopt op de HEER krijgt nieuwe kracht:
hij slaat zijn vleugels uit als een adelaar,
hij loopt, maar wordt niet moe,
hij rent, maar raakt niet uitgeput.

Het leerlingenorkest van Christelijke Muziekvereniging Juliana zal openen met een arrangement van Henk Ummels.
 
The Great Beethoven Bonanza *
 Ons tweede en te beoordelen stuk heet 'The Great Beethoven Bonanza'. Het is gecomponeerd door de Great Beethoven himself en gearrangeerd door Dean Jones. Met thema’s uit onder andere 'Für Elise, de 5e Symfonie' en de 'Mondscheinsonate' gemengd met moderne muziekstijlen is het stuk een geweldige muzikale Bonanza. De echt Beethoven liefhebbers zullen misschien even aan deze nieuw versie moeten wennen, maar wij weten zeker dat zij na onze performance ook dit stuk in hun harten zullen sluiten.
 
Uptown Funk!
Het volgende stuk dat het Leerlingenorkest uit Marken gaat spelen is 'Uptown funk'. Het origineel is van Mark Ronson, ingezongen door Bruno Mars.
Deze versie is gearrangeerd door de dirigent Henk Hummels. Het is een swingend lied dus houd je vooral niet in.
 
*te beoordelen stuk
 
En het resultaat mag er zijn! Met een 1e prijs ‘in the pocket’ hebben we het festival verlaten en zijn we weer terug gekomen naar onze thuisbasis.
 
Zaterdag 25 maart aanstaande zal het Leerlingenorkest nogmaals hun kwaliteiten ten gehoren brengen tijdens het donateursconcert. Kom luisteren en genieten EN……onze beker bewonderen!!!
 
Donateursconcert Juliana Marken, zaterdag 25 maart, 20.00 uur in dorpshuis 'Het Trefpunt'
Toegang gratis.

Bron: Judith van Altena, zondag 19 maart 2017

 naar Marker Nieuws indexpagina