naar Marker Nieuws indexpagina
Groep 4 van Gouwzeeschool uit Monnickendam bezocht KNRM Marken (video)
vrijdag 17 maart 2017
Dirk-Jan van Geemen laat een KNRM overlevingspak zien
In het kader van het schoolproject over Beroepen ging juf Annabel Remmers van groep 4 van de Gouwzeeschool samen met de kinderen naar de KNRM op Marken.
 
Het project Beroepen geldt voor de gehele Gouwzeeschool, maar groep 4 richt zich op de hulp- en dienstverlening en is de afgelopen periode al bij de brandweer in Monnickendam op bezoek geweest en nu stond er dus een bezoek naar de KNRM op Marken op het programma.
 
Na een korte busrit naar Marken en een korte wandeling naar het onderkomen van de KNRM in de haven van Marken werden de kinderen welkom geheten door Nina Lambalk, manager communicatie bij de KNRM Marken. Zij vertelde de kinderen iets meer over de geschiedenis van de KNRM en wat de KNRM allemaal doet. Daarna kregen de kinderen van een van de schippers van de KNRM een aantal mooie verhalen te horen over keren dat de KNRM moest uitrukken.
 
Aanvullend was er de mogelijkheid om vragen te stellen aan de vrijwilligers van de KNRM. Zo wilden de kinderen bijvoorbeeld weten hoe sterk de boot was, hoe hard deze kon, etc. En zo wisten ze na afloop te vertellen dat de reddingboot wel 900 pk heeft, dat hij de zwaarste stormen kan trotseren en dat de boot zelfs als hij in een zware storm om zou slaan dan automatisch weer terugrolt.
 
Maar een bezoek aan de KNRM is natuurlijk niet volledig zonder een ritje op een van de boten van de KNRM. En dus kregen alle kinderen een reddingvest aan en gingen zij aan boord om daar te genieten van een stukje varen over de Gouwzee. Bij terugkomst in de haven vonden de meeste kinderen het jammer dat het alweer voorbij was en dat het al weer tijd was om terug te gaan naar school. Maar ja... 6 mei hebben ze weer de mogelijkheid om een stukje mee te varen met de KNRM want dan staat de jaarlijkse Reddingbootdag op het programma.