naar Marker Nieuws indexpagina
Marker senioren maken Zuiderzeecruise naar Hoorn

 

 Markers houden van varen en dat was afgelopen maandag wel duidelijk. De bewonerscommissie van ´Voor Anker´ en de Stichting Welzijn Ouderen Marken (SWOM) organiseerden een boottocht naar Hoorn en daar hadden zich zestig Marker senioren voor opgegeven en ze waren er ook allemaal.
 
Kwart voor tien konden alle deelnemers, volgens de planning, ‘boarden’ op de ‘MS IJsselmeer’ van Rederij Volendam-Marken Express van Robert van Duuren tegenover de ‘Taverne De Visscher’. Maar om die tijd was iedereen reeds aan boord. Om 10.00 uur vertrok het gezelschap vanuit de haven van Marken.
 
De weergoden waren ook goed gezind, want het was een zonnige dag met een strak blauwe lucht, wat de stemming alleen maar ten goede kwam. Op de heenreis zaten dan ook een aantal mensen ‘bovendeks’. Net aan boord werden de gasten getrakteerd op koffie met appelgebak.
 
Kapitein Jan Schokker voer om kwart over twaalf de ‘IJsselmeer’ de haven van Hoorn binnen, waar hij aan steiger 2, naast de voormalige gevangenis ‘De Krententuin’ kon aanmeren.
 
Een ieder kon vanaf dat moment Hoorn gaan verkennen of aan boord blijven. De meesten gingen lekker flaneren in Hoorn, alwaar de meeste winkels (helaas) nog gesloten waren op deze maandagmorgen.
 
Om twee uur werd met de terugtocht naar Marken begonnen. Na het los gooien van de trossen, werd ‘benedendeks’ de lunch geserveerd. Na de lunch zorgde de organisatie voor wat leuke muziek, waarbij tijdens een hapje en een drankje om kwart over vier de haven van Marken werd binnen gevaren.
 
Een zeer goed verlopen dag waarbij een bedankje aan de Rederij Volendam-Marken Express wel zeer op z’n plaats is. De op Marken woonachtige Jan Schokker heeft deze dag als vrijwillige kapitein gevaren, waardoor de bijdrage voor de deelnemers beperkt kon blijven. 

 

  ‘MS IJsselmeer’ van Rederij Volendam-Marken Express  
De organisatie    
    Kapitein Jan Schokker

Hoorn komt in zicht.....

  Jan Pieterszoon Coen (Hoorn 1587 - Batavia 1629)  

Terug naar Marken.....

Bron: PepProductions, maandag 27 maart 2017

 naar Marker Nieuws indexpagina