naar Marker Nieuws indexpagina
Speeltuin Marken is een ‘wiebelbrug’ rijker
De enthousiaste vrijwilligers voor de wiebelbrug

 

De lente is begonnen en de lammetjes staan in de wei en dan gaat ook het speeltuinseizoen weer beginnen! Afgelopen zaterdag 1 april hebben het bestuur van de Stichting Speeltuin Marken en een grote groep enthousiaste vrijwilligers, jong en oud, de speeltuin weer onder handen genomen en een nieuw speeltoestel geplaatst, de wiebelbrug.
 
Tijdens deze jaarlijkse speeltuinwerkdag ofwel ‘Marken Doet’, is er voor gezorgd dat alle speeltoestellen weer aan de wettelijke regels voldoen en dat de speeltuin aan de Zuiderzeeweg er gewoon weer netjes uitziet.
 
Speeltoestel verkiezing
Daarnaast is een nieuw speeltoestel geplaatst. Een aantal weken geleden heeft er een ‘speeltoestel’ verkiezing op de Protestants Christelijke Basisschool ‘De Rietlanden’ plaatsgevonden. Gedurende een week hing er een pamflet met drie speeltoestellen en stond er een stembus in de gemeenschapsruimte van de school aan de Buurterstraat, waar de schoolkinderen hun stem konden uitbrengen.
 
Wiebelbrug
Voorafgaand kregen de kinderen in het klaslokaal een korte uitleg over de verkiezing en konden voor of na schooltijd stemmen. Het speeltoestel met de meeste stemmen werd in de speeltuin geplaatst. De kinderen konden kiezen tussen een wiebelbrug, een looptouw of een vierpersoons wip. De kinderen kozen met een overweldigende meerderheid voor de wiebelbrug.
 
Trotse vrijwilligers en blije kinderen. Een mooi resultaat voor de Marker speeltuin!

 

-
met dank aan Pieter de Groot

Bron: PepProductions, zondag 2 april 2017

 naar Marker Nieuws indexpagina