naar Marker Nieuws indexpagina
Dominee Dekker opent nieuwe tentoonstelling Marker Museum

‘Kerkelijke Pronk 1517-2017’ is de titel van de seizoenstentoonstelling in het Marker Museum, welke afgelopen zaterdag officieel werd geopend door dominee Henk Dekker in de Grote Kerk. In bijzijn van het bestuur van de ‘Vereniging Historisch Eiland Marken’, genodigden en de vele vrijwilligers die de vereniging rijk is.
 
Het Marker Museum herdenkt met de tentoonstelling 500 jaar Reformatie. Om die reden vond het officiële deel plaats in de Grote Kerk.
 
Voor dit bijzondere onderwerp haalde het museum op Marken letterlijk alles uit de kast: de mooiste klederdracht  die tijdens kerkelijke hoogtijdagen werd en wordt gedragen, bijzondere Bijbelse boeken, Bijbelse tegeltableausen gebruiksvoorwerpen met religieuze voorstellingen.
 
Voorzitter Pieter Korstman dankte in z’n openingswoorden alle personen die hebben meegewerkt aan de totstandkoming van de nieuwe tentoonstelling. Ook werden alle vrijwilligers die het museum heeft, alvast bedankt voor hun aanmelding, om de komende maanden het museum open te kunnen houden. Vervolgens kwam Dominee Dekker, in zondagse Marker klederdracht,  aan het woord.
 
Na de woorden van Dekker, konden alle aanwezigen de nieuwe tentoonstelling in het museum gaan bekijken onder het genot van een hapje en een drankje.
 
Het Marker Museum is gevestigd Kerkbuurt 44-47 op Marken. Het museum is dagelijks tot en met dinsdag 31 oktober geopend van 10.00 tot 17.00 uur en op zon- en feestdagen van 12.00 tot 16.00 uur.

dominee Henk Dekker Pieter Korstman en dominee Henk Dekker
  Voorzitter Pieter Korstman
  Trijntje Visser kwam langs met de hapjes
Pieter Korstman wordt geinterviewd door Patty de Jong  
De Volendammer delegatie Bestuur van de ‘Vereniging Historisch Eiland Marken’

Bron: PepProductions, zondag 2 april 2017

 naar Marker Nieuws indexpagina