naar Marker Nieuws indexpagina
Bistro ‘De Verkeerde Wereld’ bezongen met lied bij heropening
Wethouder Jean van der Hoeven wenst Bertus Wolters veel succes met z´n ´nieuwe´ bistro

 

Zaterdag 31 maart 2007 werd Cafetaria ‘De Verkeerde Wereld’ officieel geopend door Wendy Wolters, dochter van eigenaar Bertus Wolters en Lijsje Kaars. Na precies tien jaar werd op vrijdag 31 maart 2017 de nieuwe aanbouw, ten behoeve van de ‘nieuwe’ bistro, officieel in gebruik genomen.
 
Vrijdagmiddag was er een ‘besloten’ feestje voor personen die waren uitgenodigd, zoals de aannemer, metselaar, loodgieter en elektricien. Tevens waren Burgemeester en Wethouders en Raadsleden van de gemeente Waterland geïnviteerd. Een aantal raadsleden en wethouder Jean van der Hoeven gaven acte de présence. Burgemeester Luzette Wagenaar-Kroon feliciteerde uitbater Wolters zaterdagmorgen.
 
Zaterdag was iedereen vanaf 16.00 uur welkom. Vele personen zijn op de uitnodiging afgekomen.  De band FF-Anders zorgde, op vrijwillige basis, zaterdagmiddag voor ‘levendige’ muziek en zij maakten er een groot feest van. De band heeft ter gelegenheid van de heropening een nummer van de band ‘The Scène’, ‘Iedereen is van de Wereld’, herschreven en het nummer omgedoopt in ‘Snackbar De Verkeerde Wereld’. Het nummer werd door de lokale omroep ‘Omroep PIM” als videoclip vastgelegd met twee camera’s. “Het woord ‘Snackbar’ in het liedje, dient eigenlijk ‘Bistro’ te zijn, want een snackbar is het al tien jaar niet meer, maar dat mag de pret niet drukken”, aldus Bertus.
 
Bertus & Lijs willen door de nieuwe aanbouw, een overgang van cafetaria naar bistro realiseren. In de ‘nieuwe’ bistro gaan ze onder andere dagverse vis aanbieden en ‘hot stone’ maaltijden.
 
Het (jeugdige) personeel van Bistro ‘de Verkeerde Wereld’ en vaste bezoekers hebben een geldelijk cadeau aangeboden, waarmee een deel van de aanwezig nieuwe geluidsinstallatie is gefinancierd. Tevens kwamen er vele bloemen en planten van de toegestroomde bezoekers.
 
Al met al een geslaagd openingsweekend voor bistro ‘de Verkeerde Wereld’.

 

De band 'FF-Anders' zorgde dat de sfeer er goed in kwam
Als 'FF-Anders' het 'Verkeerde Wereld' lied speelt, moet Bertus natuurlijk meezingen
Songtekst Bistro 'De Verkeerde Wereld'

Bron: PepProductions, maandag 3 april 2017

 naar Marker Nieuws indexpagina