naar Marker Nieuws indexpagina
Onderzoek verbetering overstaplocaties regio Waterland
De provincie Noord-Holland en de Vervoerregio Amsterdam gaan onderzoek doen naar de verbetering van overstaplocaties binnen het buslijnennet in de regio Waterland.
 
In 2018 gaat het nieuwe vervoersplan van EBS Public Transportation BV in werking. Dit plan is afgestemd op de dienstregeling van de nog te openen Noord/Zuidlijn. Door de aanpassing van het lijnennet verwachten provincie en de Vervoerregio Amsterdam dat OV-gebruikers bij andere bushaltes gaan overstappen. Daarbij vinden beide partijen dat het voorzieningenniveau bij bushaltes nog altijd kan worden verbeterd.
 
Via het onderzoek wordt eerst bepaald welke bushaltes in het nieuwe vervoerplan, naar verwachting, meer worden gebruikt. Vervolgens wordt bekeken welke bushaltes meer stallingen of parkeerplaatsen nodig hebben. Ook de loop- en fietsroutes naar de bushaltes worden in beeld gebracht en waar mogelijk of noodzakelijk wordt gekeken naar verbeteringen. Bijvoorbeeld waar OV-gebruikers dicht bij een halte kunnen parkeren zodat zij dit niet meer langs de N235 of in de verschillende woonkernen hoeven te doen.
 
De resultaten van het onderzoek zijn eind 2017 bekend.

Bron: Provincie Noord-Holland, woensdag 5 april 2017

 naar Marker Nieuws indexpagina