naar Marker Nieuws indexpagina
KNRM Lelystad houdt grote oefening op Marker Wadden
KNRM station Marken deed ook mee
Reddingboot 'Simac' van Reddingsstation Warder

 

Het Lelystadse station van de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM) hield zaterdag een grote oefening op de Marker Wadden. Er waren drie mensen vast komen te zitten in drijfzand. Zij moesten worden gered.
 
Daarnaast kwam het zeilschip Abel Tasman vast te zitten met passagiers. De passagiers moesten van het schip worden gehaald.
 
Aan de oefening deden reddingboten mee van onder andere de stations Enkhuizen en Marken en KNRM-gelieerde stations als Wijdenes, Warder en de gemeente Hoorn. Ook Boskalis, de Kustwacht, Rijkswaterstaat, brandweer en GGD werkten mee.
 
De Lelystadse burgemeester Ina Adema koos ook het ruime sop om een kijkje te nemen bij de oefening. 'Nuttig om dit soort incidenten regelmatig te oefenen en mooi om toeschouwer te mogen zijn', zei ze na afloop.
 
Sinds de oprichting in 2013 houdt KNRM station Lelystad elk jaar aan het begin van het seizoen een grote oefening die meerwaarde heeft voor al haar deelnemers. Er wordt geoefend hoe bij een gecompliceerd incident - vorig jaar was dat het neerstorten van een sportvliegtuig op het Markermeer - de inzet van veel verschillende eenheden met verschillende taken en kundigheden moet worden geco÷rdineerd. En hoe een gecompliceerd incident tot de best mogelijke afloop kan worden gebracht. 

 

Bron: FlevoPost, zondag 9 april 2017

 naar Marker Nieuws indexpagina