naar Marker Nieuws indexpagina
Verslag Sportvereniging Marken Markermeertoernooi 2017
georganiseerd zaterdag 15 & maandag 17 april

 

Zaterdag 15 april 2017
Zaterdag 15 april 2017 was het weer zover, de eerste dag van het Markermeer toernooi 2017. Rond de klok van half acht was er al de nodige activiteit op het sportpark waar te nemen. Vlaggen werden opgehangen, velden werden in gereedheid gebracht, geluid werd in orde gemaakt, tweede verkooppunt werd weer  ingericht en de bakker kwam vers brood brengen. En natuurlijk stond de koffie al lekker te pruttelen en kwam de geur van gehaktballen je al tegemoet.
 
De eerste bezoekers reden vanaf 09:00 uur Marken binnen en werden weer professioneel door de parkeerregelaars naar boerderij Terlouw gedirigeerd. Parkeren bij de boer, voor een voetbaltoernooi, dat blijft voor sommigen (stadse) ploegen toch erg leuk. Ook dit jaar had de familie Terlouw weer een gedeelte van haar terrein ter beschikking gesteld, waarvoor dank natuurlijk want zoveel auto’s kunnen wij op het eigen parkeerterrein niet kwijt!
 
Op zaterdagochtend vinden altijd de wedstrijden plaats van onze jongste jeugd en dit jaar hadden 22 ploegen (er waren dus heel wat scheidsrechters en veldcoördinatoren nodig) zich voor deze ochtend aangemeld. Op het A veld werden de wedstrijden van de JO11 gespeeld en op het B veld de wedstrijden van de JO/MO8 en JO7. De wedstrijden van de JO/MO8 en JO7 werden gespeeld volgens de nieuwe KNVB spelregels (seizoen 2017/2018). Een pilot dus, waarbij er 6:6 werd gespeeld op een kwart veld, wat natuurlijk voor de coaches en spelers wel even wennen was maar na afloop waren de reacties enthousiast. Het was lekker druk op het sportpark en het is mooi om te zien dat de toeschouwers enthousiast meeleven met de kids. Ondanks de jonge leeftijd werden er al hele leuk acties en doelpunten gemaakt.
 
De titel bij de JO/MO8 ging naar SV Marken JO8 en de titel bij de JO7 ging naar AVV Swift. De titel bij de JO11-1 ging naar RKAV Volendam en de titel bij de JO11-2 ging naar WVHEDW. De prijsuitreiking op het beun aan de kant van het A veld was trouwens een groot succes want alle ploegen werden gehuldigd, en op de foto gezet, alsof ze allemaal kampioen waren geworden.
 
Zaterdagmiddag helaas geen toernooi. Voor zowel de MO19, JO19 en JO16 was er niet genoeg interesse. In plaats van een toernooi werden er 2 oefenwedstrijden gespeeld tussen Volendam en Marken (zowel JO19 als JO16). Tevens werd er om 15:00 uur de eerste training gegeven voor de nieuwe welpen. Onder begeleiding van Niels Roos, Ian Peereboom en Wijnand Zeeman werden door deze 5-jarigen de eerste stappen op het voetbalveld gezet. Mooi om te zien.
 
Tweede Paasdag, maandag 17 april 2017
Na een succesvolle, gelukkig zonder ernstige blessures, zaterdag was het maandagochtend 17 april de beurt aan de JO13 en MO13. Wedstrijden door beide poules werden zowel op het A- als B veld gespeeld om scheve gezichten te voorkomen. Vorig jaar was er voor deze dag nog code geel afgegeven vanwege storm maar dat was gelukkig dit jaar niet het geval (alhoewel er wel een stevig windje stond).
 
Zowel bij de meiden als jongens was het spannend want in beide poules eindigden 2 teams met 9 punten. Bij de MO13 ging de titel naar RKAV Volendam MO13-2 door een beter doelsaldo dan FC Purmerend MO13-1. Bij de JO13 ging de titel naar EVC. Het doelsaldo met concurrent SV Marken  was hetzelfde alleen had EVC meer doelpunten gemaakt. Jammer voor SV Marken, want zij waren erg dicht bij.
 
Maandagmiddag was er even een zeer druk moment tussen 13:00 - 14:00 uur want het ochtendprogramma was net afgelopen en de wedstrijden van MO15 en JO15 stonden alweer op het punt van beginnen. Drukte dus in kleedkamers en kantine. Ook deze middag helaas geen toernooiwinst voor een van de Marker ploegen. De titel bij de MO15 ging naar FC Uitgeest terwijl de titel bij JO15 naar onze overburen uit Volendam ging (ook weer op basis van -doelsaldo).
 
Al met al waren het weer 2 prachtige voetbaldagen. Het was droog (op een paar spatjes na), de zon scheen af en toe, de sfeer op de voetbalvelden was goed, toernooiwinst werd een aantal keren beslist op doelsaldo (dus erg spannende wedstrijden) en er werd leuk voetbal gespeeld. De reacties van de bezoekende teams waren erg positief en er hebben zich al teams aangemeld voor het toernooi volgend jaar.
 
Al met al dus een zeer geslaagd en sportief evenement waarbij de vrijwilligers achter de bar het zeer druk gehad hebben dus met de kantineopbrengst zal het wel goed zitten!
 
Onze speciale dank gaat uit naar alle vrijwilligers die dit tweedaagse evenement weer mogelijk gemaakt hebben. Jullie hebben ervoor gezorgd dat ruim 40 voetbalploegen een leuk en sportief Pasen hebben gehad. TOP!!!!
 
Tot volgend jaar.
De jeugdcommissie

 

Bron: Jeugdcommissie S.V. Marken, vrijdag 21 april 2017

 naar Marker Nieuws indexpagina