naar Marker Nieuws indexpagina
'De Marker Meloenen' zesde bij Slag om Waterland 2017
maandag 24 april 2017
´De Marker Meloenen´ v.l.n.r. Ernesto Julio, Sven Veer, Aaron de Waart, Kim Brandsma en Douwe Raat

 

‘De Slag om Waterland’ is een uniek en uitdagend ééndaags jongerenevenement voor kinderen uit groep acht van de basisscholen in de gemeente Waterland en het vindt plaats in de vier grootste kernen. De start is in Ilpendam, via Broek in Waterland gaat de ontdekkingsreis naar Marken met als eindstop Monnickendam.
 
Er wordt in alle kernen op sport-, spel- en kennisonderdelen gestreden. Aandacht is er voor de rijke (cultuur)historie van dit gebied en de bijzonderheden van de verschillende kernen. Voor één dag zijn de kinderen toeristen in de eigen gemeente en doen ze ontdekkingen die zullen bijblijven. ´De Smurfen´ uit Broek in Waterland werden winnaar van editie 2017. Uit Marken deed één team mee, ´De Marker Meloenen´, ze behaalden een zesde plaats.
 
De 14 teams bestonden uit 4 of 5 vrienden/vriendinnen. Dit jaar was er een record aantal van 64 deelnemers, die net als de vier voorgaande jaren gratis per streekbus vervoerd werden door busmaatschappij EBS!
 
De feestelijke afsluiting was in ´De Bolder´ met een gezamenlijk diner en de ontknoping in de vorm van een spannende prijsuitreiking door Burgemeester Luzette Wagenaar-Kroon.
 
Dit evenement werd georganiseerd door de jongerenwerker van de Gemeente Waterland, Sociaal Cultureel Centrum De Bolder en Sportservice Zaanstreek-Waterland. En zonder de inzet van meerdere vrijwilligers was het niet mogelijk om de ‘Slag om Waterland’ te organiseren.

 

Uitslag Slag om Waterland 2017 in pdf
 Onderstaand foto's van de 'Slag om Waterland 2017' op Marken
 De eerste deelnemers komen aan op Marken
   
   
Thomas de Groot filmde de gehele dag voor Omroep PIM
 De kinderen vertrekken van Marken naar Monnickendam
 
 De kinderen vertrekken van Marken naar Monnickendam

Bron: PepProductions, dinsdag 25 april 2017

 naar Marker Nieuws indexpagina