naar Marker Nieuws indexpagina
15.000 euro voor gouden tip in zaak-Cora Troost

 

De politie heeft 15.000 euro uitgeloofd voor de gouden tip die leidt naar de oplossing van de mysterieuze dood van de 70-jarige Cora Troost uit Marken. Dat is vanavond in het tv-programma 'Opsporing Verzocht' bekendgemaakt.
 
Het lichaam van de roodharige Cora Troost werd op maandag 27 februari 2017 gevonden in het water langs de Uitdammerdijk. Haar auto stond 250 meter verderop op een parkeerstrook, met de voorkant richting Marken. De sleutel ervan vond de politie in Cora's zak.
 
Twee dagen eerder was er voor het laatst contact geweest met de vrouw uit Marken. Toen vertrok ze in de vroege morgen uit haar woning. In de nacht van 25 op 26 februari is ze niet thuis geweest. Het is onduidelijk of ze een afspraak had met iemand op zaterdag of zondag. De hele tijd dat ze vermist was, nam ze haar telefoon niet op. 
 
Het wordt voor de politie steeds aannemelijker dat Cora om het leven is gebracht, maar hoe en waarom is nog een raadsel. De energieke vrouw, die woonde aan de Rozenwerf op Marken, had een rijk sociaal leven en was geliefd bij velen. 
 
Getuige zag vrouw met rossig haar
De politie heeft inmiddels gesproken met een getuige die op zondag 26 februari 2017- over de Uitdammerdijk reed en zegt dat hij tussen 13.30 en 13.45 uur een vrouw met rossig haar en een blauw jack op de dijk heeft zien staan. Mogelijk was dit Cora. Ook heeft hij de zwarte Mini Cooper van Cora op de parkeerstrook langs de dijk gezien. De getuige heeft op dat tijdstip verder een meisje en jongen tussen 15 en 20 langs de Mini zien lopen. Ook reed er een man met normale kleding op een mountainbike voorbij.
 
De politie wil graag spreken met de twee wandelaars en de fietser die op 26 februari 's middags op de dijk waren, en andere mensen die dat bewuste weekend op de Uitdammerdijk zijn geweest. Wellicht kunnen zij verder helpen in het onderzoek. Getuigen kunnen contact opnemen met de politie via 0800-6070. 

 

Politie pagina over zaak 'Cora Troost' voor melden van tips

Bron: RTV-NH, dinsdag 25 april 2017

 naar Marker Nieuws indexpagina