naar Marker Nieuws indexpagina
Waterland weer vier gedecoreerden rijker (video)
woensdag 26 april 2017
v.l.n.r. Greet van de Graaf-Ploeger, Maja Schoon-Klok, Luzette Wagenaar-Kroon, Jacqueline van der Lee en Jaap Schipper
In de gemeente Waterland zijn 4 inwoners door Zijne Majesteit onderscheiden. Tijdens een feestelijke bijeenkomst in het gemeentehuis heeft onze burgemeester, Luzette Wagenaar-Kroon, de onderscheidingen opgespeld.
 
Tijdens het spel van de Koninklijke Muziekvereniging 'Juliana' van Marken betraden de beduusde mensen de raadszaal. Het zal je ook maar overkomen: onder het mom van een smoesje wordt men naar het gemeentehuis gelokt en dan sta je van het ene op het andere moment in de schijnwerpers.
 
De zaal was al tot de laatste plaats gevuld met genodigden waaronder natuurlijk ook alle inwoners die eerder een Koninklijke onderscheiding kregen.
 
Greet van de Graaf-Ploeger
In haar inleidende toespraak ging de burgemeester in op de geschiedenis van ons decoratiestelsel. En toen was het de beurt aan Greet van de Graaf-Ploeger. Ze werd benoemd tot lid in de Orde van Oranje-Nassau. Haar grote verdiensten liggen op het vlak van vrijwilligerswerk ten bate van de gymvereniging Sparta in Broek in Waterland.
 
Jacqueline van der Lee
Na haar was de beurt aan Jacqueline van der Lee. Ook zij werd lid in de Orde van Oranje-Nassau. Met haar werd de gymnastiekvereniging Ilpenstein geŽerd. Als drijvende kracht bij deze vereniging doet zij allerlei soort van vrijwilligerswerk.
 
Maja Schoon-Klok
En toen kwam Maja Schoon-Klok naar voren. Haar verdiensten liggen bij de kleindier sportvereniging in Broek in Waterland. Maar in haar dorp heeft ze ook bijdragen geleverd aan de voetbal en de basisschool. Zij werd ook lid in de Orde van Oranje-Nassau.
 
Jaap Schipper
Tenslotte mocht Jaap Schipper naast de burgemeester komen staan. Kort daarvoor had hij zijn muziekinstrument neergelegd, want eigenlijk moest hij met 'Juliana' meespelen. De heer Schipper is een bekende bij de KNRM op Marken. Als vrijwilliger heeft hij daar zijn sporen verdiend. Hij heeft deelgenomen aan meer dan 320 reddingsacties waarbij ruim 500 personen veilig aan de wal zijn gebracht. Zijn onderscheiding is lid in de Orde van Oranje-Nassau.
 
En zo is Waterland vier inwoners rijker die bij deze uitreiking allen lid zijn geworden in de Orde van Oranje-Nassau. Alle gedecoreerden worden van harte gefeliciteerd met hun Koninklijke onderscheiding.
 
Na het spelen en zingen van het Wilhelmus was het officiŽle deel voorbij en was er een geanimeerde receptie in het gemeentehuis.