naar Marker Nieuws indexpagina
Reddingbootdag op Marken : Zonnig en vol actie!
 
Reddingbootdag is dé dag om actief kennis te maken met het werk, de mensen en het materieel van de Koninklijke Nederlandse Reddingmaatschappij (KNRM) en om mee te varen aan boord van de reddingboten. Afgelopen zaterdag werd de jaarlijkse Reddingbootdag gehouden en konden donateurs van de KNRM Marken meevaren op een van de schepen van de KNRM. Voor mensen die graag mee wilden varen, maar nog geen donateur waren, was er ter plekke de mogelijkheid om donateur te worden. Menigeen deed dit, en werd getrakteerd op een unieke ervaring op een van de schepen van de KNRM.
 
De dag duurde van 10.00 tot 16.00 uur en werd in 45 plaatsen langs de Noordzeekust, de Zuid-Hollandse en Zeeuwse wateren en aan het IJsselmeer gehouden, dus ook bij het station van de KNRM op Marken. Als blijk van waardering voor de steun van onze Redders aan de wal trekken onze bemanningen één dag per jaar alle registers open om de donateurs een kijkje te gunnen in de wereld van het reddingwezen. Reddingbootdag is een dag voor jong en oud. Ronkende motoren aan de steiger, rijen overlevingspakken in het boothuis, een plekje aan boord naast de schipper, een praatje met een echte redder of een onvergetelijk fotomoment van de kleine op de reddingboot. Meevaren met de ´Hendrik Jacob´ of de ´Frans Verkade´ werd als een belevenis ervaren.
 
Op Marken kon je niet alleen mee varen er was ook een demonstratie ‘man overboord’.  Ook was er een vertoning van films over het reddingwerk van de KNRM, er was een ijsredding informatiestand, een EHBO- en reanimatiestand en natuurlijk de Marker Reddingwinkel. Een springkussen was er voor de allerjongste jeugd. Ook de inwendige mens was niet vergeten. De vrijwilligers van de KNRM op Marken zijn ook hele goede visbakkers.
 
Aan het einde van de dag kon KNRM Marken nog een cheque in ontvangst nemen van € 2.010,=. Dit was de opbrengst van een nautische markt. Jan Zetzema van Jachthaven Waterland in Monnickendam heeft deze cheque uitgereikt aan de penningmeester van station Marken, Jaap Schipper.
 
Bij het uitvoeren van haar taak heeft de KNRM er, sinds de oprichting in 1824, voor gekozen dit als zelfstandig opererende, ongesubsidieerde instelling te doen. De 1.300 vrijwilligers kunnen hun werk alleen doen door de vrijwillige bijdragen van mensen die de KNRM een warm hart toedragen.
 
Door het zonnige weer hebben vele mensen het station op Marken bezocht. Voor de KNRM blijft deze dag, een dag die jaarlijks navolging verdiend.
 
De vrijwilligers van de KNRM op Marken zijn ook hele goede visbakkers De vrijwilligers van de KNRM op Marken zijn ook hele goede visbakkers
Marker Reddingwinkel demonstratie ‘man overboord’
´Frans Verkade´ ´Hendrik Jacob´
 Link naar alle foto's van Reddingbootdag 2017

Bron: PepProductions, zondag 7 mei 2017

Creative Commons-Licentie
Dit werk valt onder een Creative Commons Naamsvermelding-Niet Commercieel-GelijkDelen 4.0 Internationaal-licentie

 naar Marker Nieuws indexpagina