naar Marker Nieuws indexpagina
Fotohut van de maand : Marken
Een zoektocht naar de beste vogelfotohutten van Nederland
 
Een zoektocht naar de beste vogelfotohutten van Nederland – die taak hebben Hans Peeters en Rob Kempers op zich genomen. Vogelhutten zijn bedoeld om ongestoord dichtbij vogels te kunnen komen, zonder dat ze dit in de gaten hebben. Als amateurfotografen verschuilen Hans en Rob zich vele uren in een hut en wachten vol spanning af wat er in beeld komt. Deze maand duiken ze bijna 24 uur onder in een weidevogelhut op Marken.
 
Vogelhut Marken een buitenbeentje
De weidevogelhut op Marken is een buitenbeentje onder de fotohutten te noemen. Bij een bezoek kies je voor bijna 24 uur vrijwillige opsluiting. En we kunnen het je aanraden!
De hut staat in een open weilandengebied midden in het plasdras. Om verstoring bij in- en uitgaan zoveel mogelijk te vermijden wordt de hut alleen verhuurd vanaf 13.00 uur ’s middags tot 11.00 uur de volgende dag (dus inclusief overnachting). Dit geeft niet alleen de minste verstoring voor de vogels maar ook de beste mogelijkheden voor vogelfotografie (ochtend- en avondlicht). Overnachten tussen grutto’s en tureluurs, die de gehele nacht onverstoord door blijven roepen, is een onvergetelijke ervaring!
 
Link naar het volledige artikel
 

Bron: Vogelbescherming, maandag 8 mei 2017

 naar Marker Nieuws indexpagina