naar Marker Nieuws indexpagina
Een evenement organiseren...Wat zijn de spelregels?
 
Een van de leuke dingen van Waterland is dat er binnen de gemeente veel voor en door de bewoners en ondernemers wordt georganiseerd. Daardoor vinden er binnen de gemeente veel verschillende evenementen plaats. Maar wat is nu precies een evenement?
 
In de Algemene Plaatselijke Verordening Waterland 2010 (APV) wordt een evenement omschreven als een voor publiek toegankelijke verrichting van vermaak. U kunt hierbij denken aan grote en kleine evenementen, zoals braderieŽn, muziekevenementen, straatbarbecues, wielerrondes of circusvoorstellingen. Een voorwaarde is dat een evenement voor iedereen toegankelijk is.

Een evenement is niet altijd vergunningsplichtig. Soms kunt u volstaan met een melding. Bijvoorbeeld voor kleine evenementen en/of festiviteiten waar geen sprake is van (geluids)overlast voor de omgeving. In de APV staan de voorwaarden voor een klein evenement beschreven. Bij de behandeling van uw melding wordt ook meteen gekeken of u aan de in de APV gestelde voorwaarden voldoet en daarmee of u toestemming krijgt voor het evenement.

Wilt u een evenement organiseren, maar weet u niet of u hiervoor een vergunning nodig heeft? Of heeft u vragen hoe u een evenement kunt aanvragen? Kijkt u dan op onze website of neem contact op met de gemeente via telefoonnummer (0299) 658 585 of via
gemeente@waterland.nl.
 
Alle info voor het organiseren van een evenement in de gemeente Waterland

Bron: Gemeente Waterland, donderdag 18 mei 2017

 naar Marker Nieuws indexpagina