naar Marker Nieuws indexpagina
Wie wil Tessa helpen met 'de gevolgen van toerisme' op Marken?
Voor haar onderzoek wil Tessa interviews houden
Tessa Geertsema
In overleg met de Werkgroep 'Toerisme' van de Stichting Eilandraad Marken, stel ik me bij deze aan jullie voor.
 
Mijn naam is Tessa Geertsema en ik ben een 27-jarige master student aan de Wageningen Universiteit. Ik volg de studie Leisure, Tourism and Environment, een tweejarige onderzoeksmaster naar de gevolgen van toerisme. Ik heb me gespecialiseerd in de sociale en culturele gevolgen van toerisme, voornamelijk vanuit het perspectief van de lokale bevolking.
 
Voor mijn masterscriptie heb ik dit dan ook als onderwerp gekozen en wil ik mijn onderzoek graag uitvoeren op Marken. Ik heb voor Marken gekozen omdat ik tijdens bezoeken en ook in de media me erg heb verbaasd over de grote stromen toeristen die hier komen. Ik ben heel benieuwd hoe dat door jullie, de bevolking, ervaren wordt.
 
In mijn onderzoek wil ik me richten op een historische vergelijking, dus kijken naar verschillende periodes in de geschiedenis van Marken. Per periode wil ik onderzoeken in welke mate er toerisme plaatsvond op Marken en wat voor gevolgen dit het gemeenschapsgevoel en leefbaarheid voor de bewoners.
 
Interviews
Voor mijn onderzoek wil ik interviews houden. In deze interviews zullen we spreken over verschillende levensfases en hoe u in deze periodes het gemeenschapsgevoel en het toerisme op Marken heeft ervaren. De gesprekken zullen ongeveer één tot anderhalf uur duren en zijn uiteraard vertrouwelijk. Mocht u interesse hebben om deel te nemen aan mijn interviews, of geïnteresseerd zijn in meer informatie, dan kunt u contact met mijn opnemen.
 
Hopelijk tot ziens!
 
Vriendelijke groeten,
 
Tessa Geertsema
tessageertsema@gmail.com
Tel. 06-83 25 32 60

Bron: Tessa Geertsema, donderdag 18 mei 2017

 naar Marker Nieuws indexpagina