naar Marker Nieuws indexpagina
Marker Winkeltjesroute 2.0
een route met elf winkels
Adriana Stam overhandigt de nieuwe folder in een aantrekkelijke display aan Trijntje Visser, co÷rdinator van het informatiepunt op Marken
 
De samenwerking die vorig jaar geleid heeft tot de 'Marker Winkeltjesroute' is wegens succes voortgezet. Dit jaar een grotere folder en daardoor ruimte voor nieuwe winkels en een Engelse vertaling. 
 
Elke winkel van de Marker Winkeltjesroute heeft een eigen verhaal dat bijdraagt aan de beleving van bezoekers. Er ontstaat interactie tussen de ondernemers en het winkelend publiek waardoor een bezoeker meer van het authentieke Marken beleeft. De ondernemers van het eerste uur zijn: Marker Beertje, Marker Klederdrachten verkoop, Marker Stoffenwinkel G.  Visser, Winkel van Lijs, Kunstnijverheidsatelier Zo!, Snoephuisje van Marken, Kunst-Boeken-Antiek en de Klompenmakerij Marken. Met drie nieuwe locaties: Marker Streekproducten, The Cheese Shop en het Marker Museum is het een route met elf winkels geworden. 
  
De kleurrijke folder trekt aandacht en zorgt voor meer aanloop bij de winkels. Op de plattegrond zijn de winkels in willekeurige volgorde genummerd en aan de binnenkant staat voor elke winkel een uniek verhaal met een foto. Vorig jaar waren het vooral de vakantieparken in de buurt die vaak belden dat de folder al op was. Dus dit jaar is de oplage verhoogd en is de informatie ook voor buitenlandse bezoekers beschikbaar. Dat de Winkeltjesroute een aantrekkelijke activiteit is blijkt wel uit de vraag van 'Bureau Toerisme Laag Holland' of de folders op de 'Libelle Zomerweek' verspreid konden worden.  
 
Naast de bijdrage van de winkeliers hebben ook diverse bedrijven op Marken meegewerkt: de Taanketel, Hof van Marken, de Verkeerde Wereld, Land en Zeezicht, Fietsverhuur Marken, Allehens Onderzeil en de Visscher. Zij staat ook op de plattegrond vermeld aangezien er naast winkelen nog meer te zien en te doen is op Marken. De Engelse vertaling was mogelijk doordat gemeente Waterland ook heeft meebetaald. De Volendam-Marken Express heeft 10.000 stuks extra laten drukken om zijn gasten op de schepen alvast warm te maken voor het aanbod op Marken. De Rabobank heeft het mogelijk gemaakt dat de ondernemers een workshop social media aangeboden krijgen. Met als doel meer zichtbaarheid en een duurzame wijze van bekendheid opbouwen via kanalen zoals Facebook.  
 
De nieuwe folder ligt bij de winkeltjes en diverse horecagelegenheden op Marken. Ook bij het informatiepunt van Stichting Promotie Waterland (SPW) op Marken en in Monnickendam, Marinapark Volendam, resort Poort van Amsterdam en Hotel Volendam wordt de folder verspreid. Op Facebook is de route te vinden via @MarkerWinkeltjesroute
 

Bron: Adriana Stam, zondag 21 mei 2017

 naar Marker Nieuws indexpagina