naar Marker Nieuws indexpagina
De nieuwe mini plastic containers komen er aan
 Al eerder kondigden wij aan dat gemeente Waterland meer aandacht wil besteden aan het nog beter scheiden van afval. En lieten wij u weten bezig te zijn met het aanbestedingstraject voor de mini-containers.  Inmiddels is het inkooptraject succesvol afgerond.
 
De mini-containers komen en aan!
Deze mini-containers worden vr 28 juni 2017 huis aan huis afgeleverd bij huishoudens die ook nu gebruik maken van de mini-containers voor GFT en restafval. 
 
Binnenkort ontvangen deze huishoudens huis aan huis een brief met informatie over de levering van de containers. En volgt er een brief met een nadere toelichting.  De nieuwe containers zijn grijs met een oranje deksel en zijn volledig uit gerecyclede kunststof  gemaakt.
 
Minder restafval
Door de komst van de nieuwe containers wordt het nog makkelijker het plastic verpakkingsmateriaal, metalen verpakkingen (blik) en drankkartons (pakken) (PMD) apart te houden. Zo houdt u beduidend minder restafval  over! Omdat de grijze restafvalcontainer minder snel vol raakt, wordt deze straks nog maar 1 keer per maand geleegd.

Huishoudens in de historische kernen (waar huisvuil met zakken wordt ingezameld) en in de hoogbouw (met de grote wijkcontainers) ontvangen geen extra mini-container. Voor hen verandert er dus op dit moment nog niets aan de inzameling. Wel ontvangen deze huishoudens ook huis aan huis een brief.

Woont  u in een historische kern, heeft u al containers voor GFT en restafval en wilt u ook gebruik wil maken van de nieuwe PMD container?  Dan kunt u dit zelf aangeven. In dat geval kunt u contact opnemen met ons Klantencontactcentrum via telefoonnummer (0299) 658 585. Wij overleggen dan met u hoe en waar u de nieuwe mini-containers kunt aanbieden.  Heeft u op dit moment al vragen? Neemt u dan gerust contact met ons op via het bovengenoemde  telefoonnummer. Bovendien vindt u binnenkort op onze website een lijst met veel gestelde vragen.

Bron: Gemeente Waterland, donderdag 25 mei 2017

 naar Marker Nieuws indexpagina