naar Marker Nieuws indexpagina
Zonnige & geslaagde Open Boerderijdag op Marken
De familie Terlouw met alle vrijwilligers aan het begin van de Campina Open Boerderijdag
 
De boerderij van familie Terlouw aan het Oosterpad op Marken opende afgelopen vrijdag haar staldeuren voor bezoekers. Een gratis uitje voor het hele gezin, waarbij de bezoekers een kijkje konden nemen achter de schermen van de boerderij en kunnen zien waar de melk, die thuis op tafel staat, vandaan komt. Met ruim drie honderd belangstellenden viel het bezoek wat tegen, maar diegene die er geweest zijn hebben genoten, van jong tot oud.
 
De familie Terlouw deed voor de derde keer mee aan de ‘Campina Open Boerderijdagen’. Het melkveebedrijf van de familie Terlouw heeft 75 melkkoeien die zomers lekker buiten mogen lopen in de weide. Het welzijn van de koeien is erg belangrijk voor de familie, dagelijks werken ze dan ook met veel zorg voor én met de dieren. Ook zet de familie zich in de zomermaanden in voor de vele weidevogels die zich in het land nestelen. Het mooist aan hun werk als veehouder vinden Wim en Jeanine het werken in de natuur, samen met hun koeien.
 
Gedurende de open dag leert jong en oud hoe het er op de boerderij aan toe gaat. Bij binnenkomst kregen de jeugdige bezoekers een flyer met een route over het terrein van de boerderij. Als deze succesvol werd afgerond kregen ze bij vertrek een ‘echte’ medaille.
 
Tijdens de route waren er allerlei (spel)activiteiten zoals pony rijden, boerenmeerkamp, schminken, melkbus heffen en koe melken. Bij dit laatste kon een heus diploma worden verdiend. De route begon met een rondleiding door boer Wim. Hij vertelde met heel veel passie over z’n bedrijf.
 
Ook konden bezoekers producten van Campina proeven en leren over zuivel als basis van een gezond voedingspatroon in combinatie met beweging. De staldeuren waren geopend van tien tot vier.
 
Voor de vele vrijwilligers, welke de familie Terlouw hebben geholpen, was het door het mooie weer ook een topdag, welke over twee jaar een vervolg kan krijgen.
 
De boerderij van de familie Terlouw Uitleg over het melken door boer Wim
Uitzicht vanuit de stal op Moeniswerf De boerderij draait CO2 neutraal
Campina producten (gratis) proeven Ingrid en Karin in de Streekproductenwinkel
Fenna bij het pony rijden Jeffrey & Anouk
  Boerenmeerkamp
Melkbus heffen Trots op de medaille
Skippy koe rijden Jenny met de ijskar mocht niet ontbreken vandaag
Koe melken Rondleiding door de stal
En uiteraard een springkussen...........  
 Link naar alle foto's van de Campina Open Boerderijdag 2017

Bron: PepProductions, zaterdag 27 mei 2017

Creative Commons-Licentie
Dit werk valt onder een Creative Commons Naamsvermelding-Niet Commercieel-GelijkDelen 4.0 Internationaal-licentie

 naar Marker Nieuws indexpagina