naar Marker Nieuws indexpagina
Concert Texels Christelijk Mannenkoor en Marker Mannenkoor
Marker Mannenkoor
 
Het Texels Christelijk Mannenkoor en het Marker Mannenkoor geven vanavond een gezamenlijk concert in De Burght in Den Burg. Aanvang 20:00 uur, toegang 10,-.
 
Het Marker Mannenkoor, opgericht in 1972 en onder leiding van dirigent Jan Peereboom, bestaat uit 35 enthousiaste zangers. Het streven is anderen en ook zichzelf te vermaken met zangkunst van zo hoog mogelijk niveau. Er wordt vierstemming gezongen, naast het christelijk repertoire worden shanty's, klassiek, musical en populaire muziek gezongen.
 
Het Texels Mannenkoor, opgericht in 1969 en zestig man sterk, zingt naast het geestelijk lied, ook lichte en klassieke muziek, met onder meer werken uit de opera en musicals. Sinds februari staat het koor onder leiding van Jan Beijert. Geboren en getogen in Oosterend bouwde hij in de loop der jaren aan een brede en rijke muzikale loopbaan. Als dirigent van meerdere koren, muzikaal leider, zanger en met zijn gitaar als begeleider van zangers en zangeressen. En nu debuteert hij dus als dirigent bij het Mannenkoor.
 
Als soliste treedt op Judith Sportel. Als sopraan veelgevraagd soliste bij diverse koren, vocale ensembles en orkesten. Ze trad onder meer op in Parijs, Londen, Praag en Brussel. Op piano Jimco Zijlstra. Ook hij is een veelgevraagd muzikant. Solist, begeleider en tevens arrangeur, docent en componist. De avond wordt gepresenteerd door Piet Schneider, de kerk is open vanaf 19:30 uur.
 
Texels Christelijk Mannenkoor

Bron: Texelse Courant, zaterdag 27 mei 2017

 naar Marker Nieuws indexpagina