naar Marker Nieuws indexpagina
Snoeiactie taxus baccata weer van start!
Vanaf 15 juni kunt u uw snoeisel inleveren bij de inzamelbakken
 
Heeft u een taxus(haag) in de tuin? Dat is goed nieuws. Verzamel dan deze zomer het snoeisel, lever het in bij één  van de inzamelpunten en Vergroot de Hoop van kankerpatiënten. Want de jonge twijgen van de Taxus Baccata bevatten baccatine. Dat is een belangrijke grondstof voor het maken van geneesmiddelen waarmee tijdens chemotherapie kanker bestreden wordt. Uw taxussnoeisel kan dus levens redden! Vanaf 15 juni kunt u uw snoeisel inleveren bij de inzamelbakken.
Deze bakken staan weer op de volgende locaties:
  • Monnickendam : op de gemeentewerf en op sportpark Markgouw (bij BaanStede)
  • Marken : op de oude gemeentewerf bij de groencontainer
  • Ilpendam : bij de parkeerplaats van de voetbalvereniging
  • Broek in Waterland : op het parkeerterrein aan het Nieuwland.
Het is belangrijk dat het snoeisel jong en zuiver is. Alleen eenjarige scheuten die niet vervuild zijn met bijvoorbeeld aarde of ander snoeisel zijn bruikbaar. De houten inzamelbakken zijn eenvoudig te herkennen aan de “Vergroot de Hoop” banner. Twijfelt u of u een taxus in de tuin heeft? Neemt u dan contact op met onze groenbeheerder via telefoonnummer (0299) 658 577. Hij helpt u graag. Uitgebreide informatie en snoei instructies vind u ook op onze speciale Vergroot de Hoop-pagina.
 
Wilt u een leuke actie met uw vereniging of school organiseren om zoveel mogelijk snoeisel in te zamelen? Dat kan natuurlijk ook. Meer informatie is te vinden op www.taxusvoorhoop.nl
 

Bron: Gemeente Waterland, donderdag 1 juni 2017

 naar Marker Nieuws indexpagina