naar Marker Nieuws indexpagina
Wijzigingen afvalscheiding en inzameling in Waterland
 
Afval is grondstof!
 
In Waterland gaat er wat veranderen op het gebied van het scheiden van afval en de inzameling daarvan. Net als elders in Nederland wil gemeente Waterland zich inzetten meer grondstoffen van het restafval te scheiden. Een grote stap is: het verbeteren van de inzameling van plastic-, metaalverpakkingen en drankkartons (PMD).

Omdat er in Waterland - met zijn verscheidenheid aan bebouwing en omstandigheden - op verschillende wijze afval wordt ingezameld, zijn de maatregelen die gemeente Waterland biedt niet overal hetzelfde. Voor de bewoners in de hoogbouw verandert er weinig. Wel willen wij hen net als de overige inwoners  aanmoedigen het afval zoveel mogelijk gescheiden aan te bieden of naar de wijkcontainers te brengen. Bewoners in laagbouw (maar niet in de historische kernen van Marken en Monnickendam) krijgen een PMD mini-container.  Deze wordt eind juni geleverd.

Bewoners in de
historische kernen van Marken en Monnickendam, waar afval in zakken wordt opgehaald, ontvangen niet automatisch een mini-container. Als u in plaats van de zakken gebruik wilt maken van mini-containers voor restafval, GFT Ún PMD dan kunt u dit aangeven. Neemt u dan contact met ons Klantencontactcentrum op. Dan nemen wij vervolgens contact met u op om af te spreken hoe en waar u de nieuwe mini-containers kunt aanbieden (want dit moet dan in de route van het inzamelvoertuig worden opgenomen) en wanneer deze mini-containers worden geleverd.
 

Bron: Gemeente Waterland, donderdag 1 juni 2017

 naar Marker Nieuws indexpagina