naar Marker Nieuws indexpagina
Wat een muzikaal talent binnen de Marker muziekvereniging!
AMV leerlingen gaven een Voorspeelavond
Laura Krale en de AMV leerlingen
 
Her en der wat zenuwen, maar met name ontzettend veel plezier en muzikaliteit zinderde door dorpshuis ‘Het Trefpunt’ op Marken! Dinsdag 30 mei jongstleden hebben de leerlingen van de Christelijke Muziekvereniging ‘Juliana’ op Marken als afsluiting van het seizoen een optreden gegeven.
 
Onder leiding van de muzieklerares Laura Krale kwamen alle leerlingen aan de beurt. De AMV-2 muzikanten trapten af met swingende liedjes, met ondersteuning van kleine muziekinstrumenten en nummers op de blokfluit. De AMV-2+ leerlingen volgden met muziekstukjes op de blokfluit, met als knallende afsluiter ‘de Octopus’ door alle AMV leerlingen. (AMV=Algemene Muzikale Vorming)
 
Daarna waren de slagwerkleerlingen aan de beurt. Onder leiding van Nathan Schipper werd er in opperste concentratie een mooi samenspel op verschillende slagwerkinstrumenten ten gehore gebracht.
 
De leerlingen die les hebben op een blaasinstrument, waren als laatste aan de beurt. Dit nadat eerder Ramses Hermus al een duet en een solo stukje op de altsaxonfoon heeft gespeeld. Hij deed dit na slechts vijf maanden les! Geweldig om te horen hoe snel kinderen muziek op blaas- en slagwerkinstrumenten kunnen maken. En mooi om het plezier te zien van het samen muziek maken.
 
Interesse in muziekles (AMV, slagwerkles of muziekles)?  
De muziekvereniging biedt vanaf september 2017 weer nieuwe AMV lessen aan voor kinderen in groep 3, 4 en 5. Wil je een instrument wat in een fanfare of malletband zit leren spelen? Ook dat kan via de muziekvereniging. Opgeven of informatie opvragen kan via secretariaat@julianamarken.nl of houd de facebookpagina in de gaten waarop wij eind augustus 2017 de start van het nieuwe seizoen aan zullen kondigen.
 
Tot die tijd wensen wij iedereen veel muziekplezier toe en wij zien iedereen graag op de vrijdag, zaterdag en de zondag van de Havenfeesten op Marken!
 
Met dank aan Cees Zeeman voor de foto's & de video

Bron: Judith van Altena, zaterdag 3 juni 2017

 naar Marker Nieuws indexpagina