naar Marker Nieuws indexpagina
Kelly Zeeman in selectie EK 2017 in Nederland
Van zondag 16 juli tot en met zondag 6 augustus 2017

 

Bondscoach Sarina Wiegman heeft woensdag haar spelersgroep laten weten wie deel gaat uitmaken van de 23-koppige selectie van het Nederlands vrouwenelftal voor het EK in eigen land. Negen speelsters zijn afgevallen en staan op de standby-lijst. De definitieve EK-lijst moet uiterlijk 5 juli worden ingeleverd bij de UEFA.
 
Standby-lijst
Marjolijn van den Bighelaar (Ajax), Merel van Dongen (Ajax), Danique Kerkdijk (FC Twente), Jeslynn Kuijpers (PSV), Barbara Lorsheyd (FC Twente), Myrthe Moorrees (PSV), Marthe Munsterman (FC Twente), Paulina Quaye (Ajax) en Siri Worm (FC Twente) staan op de standby-lijst.
 
Pittig proces
Wiegman: "De kwaliteit van deze spelersgroep wordt steeds groter, dus de keuze voor de selectie was een pittig proces. We kijken uit om met dit team de laatste weken van de voorbereiding in te gaan om op 16 juli te starten aan een fantastisch EK in eigen land."

De OranjeLeeuwinnen continueren dinsdag 20 juni hun voorbereiding op het EK met drie trainingsactiviteiten van drie dagen. Vanwege buitenlandse competitieverplichtingen van en eventuele extra rust voor geselecteerde internationals, heeft Wiegman een aantal speelsters van de standby-lijst toegevoegd aan de voorbereiding.
 
OfficiŽle aftrap
Zondag 2 juli komt de voltallig selectie in Zeist bij elkaar voor de officiŽle aftrap van de voorbereiding op het EK. Zaterdag 8 juli staat de laatste oefeninterland op het programma. Op het Kasteel in Rotterdam treft Oranje tegenstander Wales. Aftrap voor dit duel is 16.00 uur.

Nederland is tijdens WEURO 2017 ingedeeld in poule A samen met BelgiŽ, Denemarken en Noorwegen. Oranje trapt zondag 16 juli in Utrecht af met de openingswedstrijd tegen Noorwegen. In totaal strijden zestien landen in zeven speelsteden van 16 juli tot en 6 augustus voor de Europese titel. Alle poulewedstrijden van het Nederlands elftal zijn uitverkocht.

 

Bron: KNVB Media, woensdag 14 juni 2017

 naar Marker Nieuws indexpagina