naar Marker Nieuws indexpagina
Gemeente Waterland zoekt BOA voor 32 uur per week
Buitengewoon Opsporingsambtenaar (BOA) openbare ruimte
 
De uitdaging
Als BOA ben je het visitekaartje van onze gemeente. Je werkt in een veelzijdige functie. Waarin je soms administrateur bent, dan weer ordehandhaver, controleur en ook organisator. We bieden een veelzijdige en zelfstandige baan. Een baan, waarin je een bijdrage levert aan de leefbaarheid, veiligheid en gastvrijheid van onze gemeente. Je houdt toezicht op en handhaaft de naleving van verleende vergunningen, betaald parkeren, wettelijke bepalingen en gemeentelijke verordeningen ten aanzien van de openbare ruimte en drank en horeca in de gemeente.
 
Je signaleert overtredingen op basis van deze verordeningen en wet- en regelgeving en geeft een waarschuwing of je stelt zo nodig een proces-verbaal op. Je verricht administratieve- en beheerwerkzaamheden en je bent belast met voorlichting, melding- en klachtenbehandeling. Je wordt ingezet bij evenementen en als marktmeester en incidenteel bij begrafenissen.
 
Wat vragen wij?
Je hebt ervaring met de genoemde werkzaamheden, bij voorkeur bij een gemeente, en het werken met de transactiemodule van het CJIB. Je bent positief ingesteld, flexibel en klantgericht. Je hebt een uitstekend inlevingsvermogen en je kunt je verplaatsen in de belevingswereld van onze burgers. Je voert de werkzaamheden zelfstandig en secuur uit. Je hebt een energieke uitstraling en conflicten ga jij niet uit de weg. Als geen ander begrijp je dat met geduld, begrip en rust de meeste conflicten snel worden opgelost. Je hebt een MBO opleiding afgerond (niveau 3/4),  je hebt een BOA en Drank- en Horecawet (DHW) opleiding afgerond. Je bezit een geldig getuigschrift BOA (domein 1).  Werken op onregelmatige tijden, in het weekend en op feestdagen is voor jou geen probleem.
 
Competenties
In Waterland zijn belangrijke competenties daadkracht, integriteit, klantgerichtheid en omgevingsbewustzijn. Specifiek voor deze functie gelden: zorgvuldig handelen, stressbestendig en representativiteit.
 
Insights methodiek
Er is een duidelijke relatie tussen de Waterlandse competenties en het Insights kleurenmodel.
In de selectieprocedure maken wij daarom gebruik van deze methode.
 
Wij bieden
Een marktconform salaris, afhankelijk van ervaring. De functie is gekoppeld aan het generieke functieprofiel medewerker BTO A. Dit betekent een salaris van maximaal Ä 2.662,- (schaal 6) bruto per maand voor 36 uur per week. Daarnaast ontvang je een toelage voor onregelmatige diensten. Voor een minder ervaren kandidaat is aanstelling in de aanlooprang (schaal 5) mogelijk.
Onze arbeidsvoorwaarden zijn aantrekkelijk en bieden volop kansen voor ontwikkeling. Zo kun je het beste uit jezelf halen.
 
Vragen?
Natuurlijk kunnen we niet alle informatie kwijt in deze advertentie en heb je mogelijk nog vragen.
Neem dan gerust contact op met Jacko Borst, hoofd van de buitendienst, of Herman Klepper, P&O adviseur , telefoon (0299) 658 585.
 
Integriteit
Onbesproken gedrag is een voorwaarde om bij ons te kunnen werken. Daarom vragen wij jou een integriteitverklaring te ondertekenen en een verklaring omtrent gedrag te leveren.
 
Reageren
Ben je bereid de uitdaging aan te gaan, dan zien wij jouw brief met motivatie en bijgewerkt Curriculum Vitae graag tegemoet voor vrijdag 23 juni 2017 op vacature@waterland.nl.
Kandidaten met een arbeidsbeperking worden uitdrukkelijk uitgenodigd te reageren.
 
Samen aan de slag voor een mooi Waterland
Waterland heeft oog voor de ontwikkelingen om ons heen. Daarom worden plannen in hun onderlinge samenhang bekeken en wordt waar nodig gezocht naar samenwerking met andere partijen.
Onze inzet is een gemeente waar het goed wonen, leven, werken en recreŽren is.
Dat betekent behoud van onze voorzieningen, nadruk op sociale en duurzame woningbouw en het ontwikkelen van onze toeristische mogelijkheden op basis van cultuurhistorie en landschap. En dit alles met de nodige financiŽle realiteitszin.
 
Om de doelen te bereiken wil Waterland een wendbare, flexibele organisatie zijn, die anticipeert op ontwikkelingen.
Daarbij stimuleren wij het dragen van verantwoordelijkheid. De deskundigheid van onze medewerkers is immers de kern van onze kwaliteit. 
 

Bron: Gemeente Waterland, woensdag 14 juni 2017

 naar Marker Nieuws indexpagina