naar Marker Nieuws indexpagina
Uitrol van de nieuwe PMD mini-containers in Waterland
PMD = Plastic, Metalen verpakkingen & Drankkartons
Van vrijdag 23 tot dinsdag 27 juni aanstaande worden bij de huishoudens die al mini-containers voor GFT en restafval gebruiken (de bekende rolcontainers) de nieuwe PMD-containers uitgerold. Waterland is hiermee een flinke stap verder met het uitgangspunt: Bronscheiden= Restafval vermijden.

In de aanloop naar deze uitrol zijn vele positieve reacties binnengekomen. Hiernaast zijn er in een enkel geval ook praktische bezwaren. U kunt besluiten uw PMD toch liever zelf naar de wijkcontainers te brengen en de PMD-container te weigeren. Dit kunt u doorgeven via het gratis telefoonnummer: 0800-1050 of per mail via
publiekszaken@waterland.nl.
 
Onze aanbeveling is de container eerst te proberen. De ervaring in andere gemeenten is dat 95 tot 98% van de mensen de container zo handig vindt dat ze hem daarna willen houden. Als u na drie maanden de container toch niet meer wilt gebruiken, kunt u dit via bovenstaand mailadres doorgeven aan ons Klantencontactcentrum. De PMD-container wordt dan weer teruggenomen.

PMD is een afkorting voor plastic verpakkingen (zoals plastic flessen, flacons, folies en zakken), metalen verpakkingen (zoals drinkblikjes, conservenblikken en deksels) en drankenkartons (zoals van sappen en zuivel).

Bron: Gemeente Waterland, vrijdag 16 juni 2017

 naar Marker Nieuws indexpagina