naar Marker Nieuws indexpagina
S.V. Marken richting eerste klasse met vier nieuwe gezichten
Thierry Schilder: “Ik kan niet wachten om tegen mijn vrienden te spelen”
Op Marken zal de roze wolk nog wel even rondvliegen, maar terwijl de ploeg daar nog op zweeft, gaat het vizier al richting komend seizoen. De kersverse promovendus neemt afscheid van drie jongens, terwijl er vier nieuwe gezichten worden verwelkomd. 
 
Met de 5-1 overwinning op BOL, waardoor promotie naar de eerste klasse een feit werd, nog vers in het geheugen heeft de club haar blik alweer gericht op het nieuwe voetbaljaar. De Markers zullen komend seizoen versterkt worden door Calvin de Boer, Marlon Coco, Leon Schipper en Thierry Schilder. Schipper en Schilder zullen het volgend jaar opnemen tegen hun oude ploeg: RKAV Volendam.
 
Vooral Schilder kijkt naar deze confrontatie uit. “Ik kan niet wachten om tegen mijn vrienden te spelen”, vertelt de linkspoot tegen Voetbal Waterland. “Ik denk alleen niet dat wij ons moeten vergelijken met hun. Zij speelden dit jaar nog om promotie naar de hoofdklasse terwijl wij net om de hoek komen kijken. Wij zullen moeten vechten om ons te handhaven in de eerste klasse.”
 
Schilder maakt geen geheim van zijn reden van de overstap richting het schiereiland. “Ik kijk uit naar de samenwerking met de trainer (Tijs Schipper, red.). Ik ken hem van de jaren dat hij bij RKAV Volendam zaterdag zat en gaf me destijds veel vertrouwen. Ik heb nu twee zeer matige jaren achter de rug gehad, waarbij ik ver onder mijn kunnen speelde.”
 
Schilder: “Nu ga ik weer onder een trainer voetballen die weet wat ik kan en het volste vertrouwen in mij heeft. Ik kijk er erg naar uit!”.
 
Kevin Giele
Marken zal zich volgend seizoen gaan melden in de eerste klasse, maar zal dat zonder Robin Kaars, Samir Moustafa en Arno Boes doen. De twee laatstgenoemde vertrekken volgend seizoen naar Monnickendam. Verder blijft de groep in tact en zal er weinig veranderen.
 
Zo blijft ook Kevin Giele bij de Markers. De rappe aanvaller werd in verband gebracht met HBOK, maar koos er toch voor om de club trouw te blijven.

Bron: Voetbal Waterland, dinsdag 20 juni 2017

 naar Marker Nieuws indexpagina