naar Marker Nieuws indexpagina
Project 'Ogen en Oren' in gemeente Waterland
Uitnodiging informatie avond 'ogen en oren' op woensdagavond 12 juli
 
Een aantal enthousiaste vrijwilligers uit Purmerend breiden het project 'Ogen en Oren' graag uit naar de gemeente Waterland. Gemeente en politie organiseren daarom samen met de vrijwilligers een informatieavond op woensdag 12 juli 2017. Inloop vanaf 19.00 uur, het programma start om 19.30. De avond wordt afgesloten met een demonstratie van een politiehond.
 
 Wat is het project Ogen en Oren?
Vrijwilligers gaan de straat op en houden hun ogen en oren goed open. Zij zijn herkenbaar aan hun gele hesje met de opdruk “Ogen en Oren”. Bij verdachte situaties bellen zij direct de politie. Daarnaast geven zij wijkgenoten informatie over inbraakpreventie en maken hen alert op inbraakgevoelige situaties. Door aanwezig te zijn op straat proberen ze inbraken te voorkomen. De vrijwilligers vinden veiligheid in hun eigen wijk erg belangrijk en zetten zich daar dan ook graag voor in. Uiteraard zijn gemeente en politie hier erg blij mee en ondersteunen dit project dan ook graag.
Als vrijwilliger bepaal je zelf hoe je de wijk in gaat: op de fiets, lopend, tijdens het uitlaten van de hond of bijvoorbeeld tijdens het naar school brengen van de kinderen.
 
Aanmelden voor de informatieavond
Nieuwsgierig naar wat het project precies inhoud?  Kom dan vooral naar de informatieavond op woensdag 12 juli 2017. De avond start om 19.00 uur.  Om in te kunnen schatten hoeveel gasten wij mogen ontvangen verzoeken wij u zich – bij voorkeur-  via e-mail aan te melden (aanmelding@waterland.nl).  Maar telefonisch mag  natuurlijk ook via (0299)-658 585. Meer informatie kunt u vinden op www.ogenenoren.com.
 

Bron: Gemeente Waterland, maandag 26 juni 2017

 naar Marker Nieuws indexpagina