naar Marker Nieuws indexpagina
3JS repeteren samen met ‘Juliana’ op Marken
 voor het vrijdagavond concert tijdens de Marker Havenfeesten 2017
De 3JS op het podium en 'Juliana' in de zaal van dorpshuis 'Het Trefpunt'
Afgelopen zondag, 25 juni, zinderde de spanning in dorpshuis ‘Het Trefpunt’ op Marken: de generale repetitie voor het vrijdagavond concert tijdens de Marker Havenfeesten 2017. Naast het doorspelen van de nummers met de drie solisten en de band, stond het repeteren samen met de 3JS op het programma.
 
Om tien uur ’s ochtends was het al een drukte van jewelste in Het Trefpunt. De koffie stond klaar met door de orkest leden zelf gebakken cake, als opwarmer voor een unieke repetitie. Na een half uur repeteren, stonden namelijk de 3JS klaar om samen met het orkest van de Christelijke muziekvereniging ‘Juliana’ vier nummers door te spelen. In een ontspannen sfeer speelden Jaap Kwakman, Jan Dulles en Jan de Witte de bekende nummers ‘De stroom’, ‘Hoger, harder, verder’, ‘Geloven in het leven’ en als klapstuk ‘Het wiegenlied’ onder begeleiding van het orkest. De arrangementen voor fanfare zijn door de dirigent van ‘Juliana’, Henk Ummels, zelf gemaakt. Jaap Kwakman was kritisch tijdens de repetitie en kon volledig instemmen met de arrangementen en de klanken van het orkest. Jan Dulles was zo enthousiast dat hij een stukje van ‘Het Wiegenlied’ filmde en op de facebook pagina van de 3JS plaatste (zie onderstaande YouTube video). Na bijna een uur repeteren, het nemen van foto’s en het nuttigen van een drankje, vertrokken de 3Js weer naar Volendam en repeteerde het orkest verder, samen met de solisten Jacob Commandeur, Shannon Karhof en Tess Zondervan en leden van de band Road2Nowhere. Deze generale repetitie was een geweldige opmaat naar een spetterend concert!
 
Heb je nog geen kaart voor het concert voor vrijdagavond 30 juni aanstaande? Kijk op de website van de Marker Evenementen Stichting. Er zijn er nog een aantal beschikbaar, VOL = VOL! De muzikanten hebben er enorm veel zin in en zien je graag komende vrijdag, want dan gaan ze ‘Hoger, Harder en Verder’.

Bron: Judith van Altena, maandag 26 juni 2017

 naar Marker Nieuws indexpagina