naar Marker Nieuws indexpagina
Jos Schipper wint klaverjasmarathon 2017
Winnaar 2017 :  Jos Schipper
 
In de nacht van  zaterdag op zondag werd in Bistro Cafetaria ’De Verkeerde Wereld’ aan de Buurterstraat voor de eenentwintigste keer de klaverjasmarathon georganiseerd. Winnaar werd Jos Schipper.
 
In 1986 is het begonnen, een ware kaartmarathon waarbij vierentwintig gevestigde klaverjassers gedurende acht ronden van zestien spelletjes zoveel mogelijk punten bij elkaar proberen te spelen om maar niet te degraderen en daardoor voor een volgende deelname aan dit evenement te worden uitgesloten. Door drie late afzeggingen waren er dit jaar eenentwintig deelnemers, waaronder twee dames.
 
Het begon allemaal in de kantine ‘Het Slakkenhuis’ van tennisclub Marken. In 2000 is de locatie  verruild voor partyschip ‘The Dutch Princess’ en nadat ‘The Dutch Princess’ begin 2005 de territoriale wateren van Marken heeft verlaten, verhuisde het evenement naar ‘The Flying Sailer’. Later werd vanwege van het sluitingsbeleid van de gemeente Waterland het spektakel verhuist naar het clubgebouw ‘De IJsschuit’ van IJsclub Marken. En dit jaar werd onderdak gevonden bij ‘De Verkeerde Wereld’, welke na het officiële sluitingstijdstip een besloten kaartclub werd.
 
Bij de klaverjasmarathon is het NIET degraderen belangrijker dan het winnen. Bij degradatie wordt je voor deelname bij het volgende toernooi uitgesloten.
 
De winnaar van 2017 is Jos Schipper met 13.287 punten en hij mocht de wisseltrofee in ontvangst nemen. Onderin was het tot en met de allerlaatste spelletjes razend spannend en uiteindelijk bleek het verschil tussen degraderen en niet degraderen slechts 100 punten te zijn. De vier degradanten dit jaar zijn : Jacob van Altena, Jaap Boes, Jan Edward Commandeur en Frank Huurman. Zij mogen volgende keer op eerbiedige afstand toekijken.
 
   
18e plaats 19e plaats
Jacob van Altena Jaap Boes
   
20e plaats 21e plaats
Jan Edward Commandeur Frank Huurman
   
Uitslag in PDF

Kijk op http://www.vlooky.nl voor alle uitslagen.

Bron: PepProductions, zondag 9 juli 2017

 naar Marker Nieuws indexpagina