naar Marker Nieuws indexpagina
Zomerzangavond op Marken met het Urker Mannenkoor ‘Hallelujah’
 
Het Urker Mannenkoor ‘Hallelujah’ onder leiding van Bert Moll heeft zaterdagavond in de Patmoskerk op Marken diversen liederen gezongen tijdens de eerste zomerzangavond. De avond werd geleid door dominee Henk Dekker. Zaterdag was de eerste zomerzangavond van dit seizoen voor Protestants Marken.
 
Het Urker Mannenkoor ‘Hallelujah’ is een bloeiende zangvereniging met een duidelijk karakter. Het koor bestaat uit tachtig mannen, onder wie vele jongeren. “Zingend dragen de Urkers de boodschap van Gods genade uit voor zondige mensen”, zoals zij dat noemen. Het repertoire bestaat uit psalmen, christelijke liederen in diverse talen en klassieke koorwerken. Vanwege de grote verdiensten voor de christelijke muziek is het koor in 2010 onderscheiden met de Koninklijke Erepenning.
 
Het Mannenkoor uit Urk gaf afgelopen weekend twee concerten, gecombineerd met een dagje weg. Vrijdag hadden ze een opgetreden in Andijk en zaterdag stond Marken op het programma. Omstreeks half twaalf arriveerde het koor op Marken. Zij werden opgevangen op de parkeerplaats en in vier groepen door Marken rondgeleid door Cor Visser, Marten van Altena, Neeltje Boneveld en Jannetje Schouten. Na de rondleiding vertrok het koor naar elders.
 
Rond de klok van half acht arriveerde het koor, dit maal in Urker klederdracht, terug op Marken. In de Patmoskerk werd de samenzang afgewisseld met diverse christelijke liederen van het koor. Tussendoor bracht dominee Dekker een meditatie. Na het laatste lied kreeg het koor een daverend applaus van het aanwezige publiek. De samenzang werd op het orgel begeleid door Hans Jütte en de liederen van het koor door Harry Hamer.
 
  Hans Jütte op het orgel
  De avond werd geleid door dominee Henk Dekker
Thiemen Roos Thiemen Roos bedankt de Marker gidsen
  Dirigent Bert Moll (links) en dominee Henk Dekker verlaten als eerste de kerk

Bron: PepProductions, zondag 9 juli 2017

 naar Marker Nieuws indexpagina