naar Marker Nieuws indexpagina
'Dikkertje Dap' in première op 37e editie Nederlands Film Festival
zondag 24 september 2017 in de Stadsschouwburg Utrecht in aanwezigheid van cast en crew
 
Familiefilm DIKKERTJE DAP, gebaseerd op het gelijknamige versje van Annie M.G. Schmidt, gaat zondagmiddag 24 september 2017 in première op het Nederlands Film Festival (NFF). De film, over Dikkertje Dap en zijn beste vriend Raf de giraf, beleeft zijn première in de Stadsschouwburg Utrecht in aanwezigheid van cast en crew, waaronder regisseur Barbara Bredero, debuterend hoofdrolspeler Liam de Vries, Martijn Fischer, Egbert-Jan Weeber, Medi Broekman en Dolores Leeuwin. Tegelijkertijd vindt in Pathé Rembrandt de publiekspremière plaats, waarvoor nu tickets te koop zijn.

De film gaat over Dikkertje Dap (Liam de Vries) en zijn beste vriend Raf; een giraf die op dezelfde dag is geboren als hijzelf. Omdat zijn opa (Martijn Fischer) verzorger is in de dierentuin is Dikkertje vaak bij Raf te vinden. Ze zijn onafscheidelijk en delen alles, tot Dikkertje voor het eerst naar school gaat en erachter komt dat giraffen niet naar school mogen. Dikkertje mist Raf enorm, maar maakt ook spannende nieuwe dingen mee. Hij maakt zelfs een nieuwe vriend, Yous (Rayan Belrhazi Alaoui). Raf mist Dikkertje ook en wil graag mee naar school. Daarom bedenkt Dikkertje een plan om de giraf mee naar school te nemen en zijn twee vrienden bij elkaar te brengen.

De regie van DIKKERTJE DAP is in handen van Barbara Bredero, onder meer bekend van de eerste drie MEES KEES verfilmingen die allen ruim de status van Platina Film behaalden. ‘Ik ben apetrots dat we van het versje Dikkertje Dap - Nederlands cultureel erfgoed - een film hebben mogen maken. Generaties zijn er mee opgegroeid en Mirjam Oomkes en Laura Weeda, de scenaristen, hebben hier een universeel thema aan verbonden; het voor het eerst naar school gaan. Het is een echte Hollandse familiefilm geworden!’, aldus de regisseur.  

Distributeur Independent Films brengt de film vanaf woensdag 4 oktober 2017 uit in de Nederlandse bioscopen.         

Tegelijk met de officiële première op zondagmiddag 24 september in de Stadsschouwburg Utrecht is er een speciale publiekspremière; tickets hiervoor zijn nu verkrijgbaar via onderstaande button. Gedurende het festival is DIKKERTJE DAP ook te zien in het reguliere festivalprogramma van het NFF (20 t/m 29 september).  

Datum : zondag 24 september 2017
Locatie: Pathé Rembrandt, Oudegracht 73, 3511 AD Utrecht
Aanvangstijd : 12:00 uur
Prijs per ticket: € 12,50 voor volwassenen, € 6,50 voor kinderen tot en met 12 jaar, giraffen mogen gratis.

Tickets zijn verkrijgbaar via deze link
 

Bron: Filmfestival, vrijdag 14 juli 2017

 naar Marker Nieuws indexpagina