naar Marker Nieuws indexpagina
Informatieavond bouwplannen Buurterstraat 2 op Marken goed bezocht
 
Een informatieavond betreffende bouwplannen op Buurterstraat 2 op Marken is afgelopen woensdagavond in dorpshuis ‘Het Trefpunt’ goed bezocht. Uitgenodigd waren direct omwonenden en personen die reeds belangstelling hebben getoond voor de appartementen. Tevens waren uitgenodigd de Stichting Eilandraad Marken, de werkgroep ‘Wonen’ van de Eilandraad en ‘Hou Marken Mooi’.
 
De avond werd geopend door de heer Cor Mul van Mul Projectontwikkeling B.V. en eigenaar van het perceel Buurterstraat 2. Deze onderneming heeft het voornemen om, daar acht huur appartementen te realiseren. Hetgeen wat deze avond werd gepresenteerd was dan ook een voorstel en er is nog niets definitiefs.
 
Huur voor middensegment
De huur appartementen worden gebouwd voor het middensegment, ± € 750 tot € 900 per maand. Beslist geen koop appartementen.  Mul Projectontwikkeling wil graag bouwen naar de wensen van toekomstige bewoners. Het project Buurterstraat 2 is vooral bedoeld voor senioren. Bouwen in Marker stijl en volledig duurzaam.
 
Het project omvat acht appartementen, waarvan 3 op de begane grond, 3 op de eerste etage en 2 op de tweede etage. Het appartementencomplex krijgt een centrale ingang met een lift welke reikt tot en met de eerste etage. Het complex wordt zeventig centimeter hoger dan de huidige bebouwing.  Dit komt door tegenwoordige bouwbesluiten en energienormen.
 
Berging
Naast het complex zijn ook acht aparte bergingen gepland, voor elk appartement één. Deze aan één geschakelde bergingen, krijgen dezelfde hoogte als het aan de overkant van de sloot gelegen tuinhuisje aan de Kerkbuurt.
 
Tuin
Om het complex is veel groen gepland. In de tuin is een gezamenlijke plek gepland, welke voor alle toekomstige bewoners is bedoeld. Er komen verschillende soorten planten in de tuin, welke weinig onderhoud gaan vragen.
 
Monumenten- en welstandcommissie
Mul Projectontwikkeling heeft reeds een eerste contact gehad met de gemeente Waterland en de monumenten- en welstandcommissie. Naar aanleiding van hun opmerkingen zijn kleuren, steen of hout etc. reeds meegenomen in het voorlopige ontwerp.
 
Omwonenden
Mul Projectontwikkeling heeft reeds gesproken met direct omwonenden en blijft ook met deze personen in gesprek over de toekomstige ontwikkelingen.
 
Planning
De voorzichtige planning is, als een omgevingsvergunning voor eind 2017 kan worden goedgekeurd, dat de appartementen medio 2018 kunnen worden opgeleverd. Maar dit is een voorlopige planning, zonder eventueel bijkomende bezwaarschriften.
 
Aanmelden
Geïnteresseerden kunnen zich reeds aanmelden via info@mulgroep.nl  Op volgorde van aanmelding zullen de appartementen worden toegewezen.
 
Flyer Buurterstraat 2 op Marken

Bron: PepProductions, zaterdag 15 juli 2017

 naar Marker Nieuws indexpagina