naar Marker Nieuws indexpagina
Traditionele haasjes nu ook bij OranjeLeeuwinnen
'Haasjes' worden aan debuterende voetbal internationals uitgereikt
Kelly Zeeman heeft ook haar haasje mogen ontvangen. Kelly debuteerde op 9 februari 2013 uit tegen België.

 

Alle 23 speelsters van de EK-selectie, bondscoach Sarina Wiegman en scout Marleen Wissink hebben bij aanvang van het toernooi het zogeheten haasje ontvangen.
 
Manager vrouwenvoetbal Minke Booij bezocht de OranjeLeeuwinnen tijdens hun trainingskamp in Zeist om de internationals alsnog het haasje te overhandigen. Bij de mannen is het al sinds jaar en dag traditie; wanneer je voor het eerst minuten maakt in het A-team ontvang je het befaamde haasje.
 
Minke Booij: “Ik ben blij dat we de traditie ook hebben kunnen doortrekken naar de vrouwen. Hoe mooi en bijzonder is het als je je debuut maakt in Oranje. Dat moment vergeet je van je leven niet meer. Dat de internationals nu ook het haasje hebben om ze te herinneren aan hun eerste speelminuten in het Nederlands elftal, is fantastisch”.
 
Alsnog een haasje
 Ook de ongeveer zeventig ex-internationals die op uitnodiging van de KNVB aanwezig waren bij de EK-openingswedstrijd Nederland - Noorwegen hebben alsnog hun haasje gekregen.
 
Booij: “We zouden graag zien dat alle 260 (ex-)OranjeLeeuwinnen hun haasje krijgen. Dus ook de voetbalsters die zondag niet aanwezig waren bij het symposium over het vrouwenvoetbal en de aansluitende reünie van oud-internationals. Sommige speelsters waren verhinderd, anderen zijn wij uit het oog verloren. Dus heb je speelminuten gemaakt in het Nederlands vrouwenelftal en was je er zondag niet bij, meld je bij de KNVB.”
 
Bijzondere onderscheiding
Het speldje, dat vanaf nu dus ook aan vrouwelijke debuterende internationals wordt uitgereikt, is een bijzondere onderscheiding en stamt uit de jaren twintig van de vorige eeuw. Tot een maand geleden waren er slechts 762 (mannelijke) voetballers in Nederland die zo’n haasje hebben gekregen.

 

Bron: KNVB Media, dinsdag 18 juli 2017

 naar Marker Nieuws indexpagina