naar Marker Nieuws indexpagina
Fotospeurtocht op Marken is leuk voor Jong én Oud
Vakantietip
Chanou in de bolderkar op de Wilhelminabrug
 
Speciaal voor kinderen wordt vanaf nu een superleuke fotospeurtocht aangeboden door ‘’t Marker Beertje’. De redactie heeft samen met de acht jarige Chanou Meijer de fotospeurtocht gedaan en zowel Chanou als de redactie vonden het een hele leuke en informatieve tocht door ons eigen dorp!
 
Doordat de kinderen zelf door middel van foto's de route kunnen zoeken / ontdekken, komen ze op een speelse manier meer te weten over het schilderachtige schiereiland Marken. Tijdens de route kom je onder andere langs winkeltjes, eet- en drinkgelegenheden, openbare toiletten, het Marker Museum en de speeltuin. Het bijgeleverde fotoboekje is daarbij goed handzaam, weersbestendig én bevat leuke verrassingen.
 
En heel erg leuk is het om er een bolderkar bij te huren. Deze bolderkar van ‘Jipfish’ is erg handig om Marken met zijn smalle steegjes en straatjes te ontdekken. De kinderen vinden dit geweldig en als ze moe worden kunnen ze plaats nemen in de ‘Jipfish’, welke inklapbaar, ook is te gebruiken als bankje en om bijvoorbeeld (picknick) spulletjes in mee te nemen voor onderweg.
 
De fotospeurtocht begint (uiteraard) bij ’t Marker Beertje.  Vanaf daar gaat de tocht over de haven richting het watersnood monument op de haven. Wij hebben de tocht verlengd, door ook een bezoek te brengen aan de noordkant van de haven, waar je ook langs een station van de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij komt. Vervolgens via Bistro Cafetaria ´De Verkeerde Wereld´ richting het Marker Museum. Na het museum vervolgt u de weg naar de oorlogsmonumenten nabij dorpshuis ´Het Trefpunt´. Dit staat niet in route, maar is wel interessant om mee te nemen op de route. De finale van de tocht is de speeltuin in de Minneweg. Na de speeltuin gaat de tocht, via het fietspad, weer terug richting ’t Marker Beertje.
 
De speurtocht duurde  ± 2 ½ uur, waarbij wij regelmatig zijn gestopt om dingen te bekijken, foto’s te maken en wat te nuttigen. Kortom een super leuke tocht voor toeristen, maar zeker ook voor de Marker kinderen. Een echte aanrader!
 
’t Marker Beertje kunt u vinden aan Het Rietland 6 op Marken en is geopend van woensdag t/m zondag van 12:00 tot 17:00 uur.
U kunt de eigenaresse, Corine van Riel, telefonisch bereiken op 06-23883532 op via Facebook https://www.facebook.com/tmarkerbeertje/
 
Ketserpad watersnood monument
Op het leugenbankje Kerkbuurt 28
Marker Museum Engels oorlogsmonument
Tijd voor een drankje In de speeltuin
-
   
Alle informatie over de fotospeurtocht Alle foto's van onze fotospeurtocht

Bron: PepProductions, dinsdag 1 augustus 2017

 naar Marker Nieuws indexpagina