naar Marker Nieuws indexpagina
'Voor Demba & Co' staat zaterdag 26 augustus op de braderie
Van 11.00 tot 17.00 uur, dorpshuis 'Het Trefpunt' op Marken
 
Omdat wij zaterdag 26 augustus 2017 te vinden zijn met een kraam op de Braderie van dorpshuis 'Het Trefpunt' op Marken, wil ik jullie graag langs deze weg iets vertellen over ons goede doel en hiermee ook om jullie hulp vragen.
 
In mei 2016 en april 2017 zijn mijn man Remco en ik op vakantie geweest naar Gambia. Een klein land in West-Afrika dat de laatste jaren een populaire vakantiebestemming is geworden voor Nederlanders. Het is een heerlijke vakantie gebleken en wij zijn “verliefd” geworden op Gambia met zijn vriendelijke bevolking, mooie natuur en cultuur. Gambia doet zijn naam eer aan als “The smiling coast of Africa”. Maar het is er arm, heel erg arm!
 
Wij hebben besloten om te helpen. En hebben daarom “Voor Demba & Co” opgezet.
www.facebook/dembaenco/
 
Wie helpen wij:
Tijdens ons verblijf in het Senegambia Hotel hebben wij Demba Kandeh ontmoet en zijn bevriend geraakt. Hij werkt tijdens het toeristenseizoen als kok in het hotel, in de regentijd wordt hij voor 4 tot 5 maanden ontslagen omdat er dan minder personeel nodig is. Hij werkt 6 dagen per week, 12 uur per dag voor € 60,= per maand.
 
Demba is getrouwd met Mariama en heeft drie kinderen; Ibrahima van 10, Habby van 8 en Kajatoe van 5. Ze wonen in een compound waar veel alleenstaande moeders wonen.
De kinderen gaan naar Highland Lamin School. Remco is met zijn bedrijf (www.mickcom.nl) voorspoedig bezig om tweedehands computers in te zamelen en een computerlokaal te realiseren.
 
Demba komt uit Sotuma Saines, een dorp 400 kilometer landinwaarts, vlakbij de stad Basse Santa Su en hij is van zijn familie de enige die een opleiding heeft genoten en daardoor leunt de hele familie op hem.
Demba is een intelligente man met een goed hart en een groot verantwoordelijkheidsgevoel. Hij vraagt nooit om iets en helpt altijd een ander waar hij kan.
 
Dus met, voor en door Demba steunen wij:
  • Demba en zijn gezin.
  • De compound in Lamin waar zij wonen.
  • De Highland Lamin School waar Demba’s kinderen leren.
  • Het dorp Sotuma Saine waar Demba’s ouders en rest van de grote familie woont.
Wij hebben er enorm veel plezier in om dit te doen.
 
Wat doen wij:
 
Wij zamelen (tweedehands) spullen in om naar Demba te sturen. Denk hierbij aan kleding, schoenen, speelgoed, toiletartikelen, enz. Werkelijk alles kan gebruikt worden. Ook fietsen, computers en mobiele telefoons zijn meer dan welkom.
Deze spullen worden ingepakt in bananendozen en de kleding wordt in balen van 45kg geperst. Wij werken samen met Mbenyokono - Goods4Africa (www.goods4africa.nl), zij zijn een betaalbare en betrouwbare non-profit organisatie die containers van Nederland naar Gambia vervoerd. Voor een vergoeding komen ze de ingezamelde spullen bij ons thuis ophalen en leveren het af bij Demba, die het weer verdeeld onder familie, de school, vrienden, kennissen en buren.
 
Wat kun jij doen:
  • Als je spullen hebt waar je van af wilt, stop ze in een zak of doos en kom naar Braderie Het Trefpunt dan zorgen wij dat het in Gambia terecht komt. Dit blijven wij doen dus inleveren is altijd mogelijk. We hebben een inzamelpunt op Marken, in Purmerend en in IJsselstein. Ophalen behoord ook tot de mogelijkheden.
  • De school heeft specifiek om kleine stickers gevraagd om voor de kinderen in de schriften te plakken als beloning. Verder zijn alle schoolspullen natuurlijk meer dan welkom.
  • Alle spullen die ingezameld worden moeten naar Gambia worden vervoerd en dat kost geld. Een donatie in de vorm van geld, hoe klein het bedrag ook, is daarom ook zeer welkom.
 Hiermee hoop ik jullie een beeld te hebben gegeven van wat wij doen en welke hulp wij nodig hebben. Voor vragen kun je zaterdag 26 augustus aanstaande naar Braderie bij dorpshuis 'Het Trefpunt' komen of contact met ons opnemen. We hopen jullie dan te zien.
 
 
Voor Demba & Co
Miriam Sluijs-Van Altena, Remco Sluijs & Demba Kandeh
06-28644577 (Miriam - liever bericht sturen dan bellen)
miriamvanaltena@yahoo.com
www.facebook/dembaenco/
 

Bron: Miriam Sluijs-van Altena, woensdag 9 augustus 2017

 naar Marker Nieuws indexpagina