naar Marker Nieuws indexpagina
Geen tijdelijke AH in Monnickendam als het aan de curatoren ligt
De curatoren willen de verkoop door de vorige eigenaar terugdraaien

Er komt voorlopig geen tijdelijke Albert Heijn in Monnickendam als het aan de curatoren Bosboom en Hamm ligt. Ondernemers in Monnickendam halen opgelucht adem. Omwonenden zijn minder blij.
 
Bewoners die nu uitkijken op het vervallen industrieterrein Galgeriet in Monnickendam hadden zich erg verheugd op de AH en de bierbrouwerij. Nu lijkt het er op dat ze voorlopig nog het zelfde uitzicht zullen behouden. Veel ondernemers zijn wel blij met het nieuws. Zij zagen de nieuwe supermarkt als een bedreiging.
 
Ook op Marken zullen ze blij zijn met de houding van de curatoren, want als de supermarkt er wel komt dan dreigt de Deen op het voormalige eiland te verdwijnen.
 
De curatoren willen de verkoop door de vorige eigenaar (Fortress Vastgoed Participaties BV) terugdraaien. Deze zou de panden op het terrein vlak voor het  faillissement verkocht hebben aan Hoorne Vastgoed. Volgens de gemeente Waterland is Hoorne Vastgoed wel degelijk de rechtmatige eigenaar van het te ontwikkelen gebied. De curatoren denken daar dus anders over.
 
Als de zaak voor de rechter komt zal het nog lang duren voordat de eerste paal de grond in gaat op het Galgeriet. 

Bron: NH Nieuws, dinsdag 15 augustus 2017

 naar Marker Nieuws indexpagina