naar Marker Nieuws indexpagina
Vrijwilligersmarkten in Waterland
zaterdag 30 september op Marken & zaterdag 7 oktober in Monnickendam
 
In het kader van de Week tegen de Eenzaamheid (donderdag 21 september t/m zondag 1 oktober 2017) hebben vijf organisaties het idee opgevat om twee keer een vrijwilligersmarkt te organiseren in de regio Waterland.
 
 De samenwerkende organisaties zijn:
Wonen Plus
Vrijwilligers Waterland
Sociaal Cultureel Centrum de Bolder
SMD
Gemeente Waterland
 
Vrijwilligerswerk is vaak een manier om iemands netwerk te vergroten, het gevoel te hebben ergens bij te horen en iets goeds te doen voor een ander. Het kan een oplossing zijn als iemand eenzaam is. Deze markt is bedoeld om mensen bekend te maken met het aanbod in de regio en belangstellenden enthousiast te maken over vrijwilligerswerk.
 
De vrijwilligersmarkten staan gepland op:
Zaterdag 30 september 2017  13.00 - 15.00 uur   Dorpshuis 'Het Trefpunt' op Marken
Zaterdag 7 oktober 2017 13.00 - 15.00 uur   CSC 'De Bolder' in Monnickendam
 
We willen vrijwilligersorganisatie graag uitnodigen, om deel te nemen aan deze markten. Op deze manier kunt u wellicht nieuwe vrijwilligers werven.
 
Ons idee is de markten laagdrempelig te houden en we zoeken naar leuke manieren om uzelf te presenteren. U kunt bijvoorbeeld denken aan een kleine workshop, lekkere hapjes, een rebus of iets anders. Elke deelnemende organisatie heeft in ieder geval een (sta) tafel ter beschikking. Er zijn verder geen kosten aan deelname verbonden. We bekijken de mogelijkheid om gasten een goodiebag mee te geven. Elke organisatie die meedoet wordt gevraagd ook flyers op te hangen of een vermelding op hun website te doen.
 
Heeft u belangstelling om deel te nemen aan (een van) deze vrijwilligersmarkt(en)?
Meldt u dan s.v.p. voor vrijdag 25 augustus 2017 aan, door een mail te sturen naar contact@vrijwilligerswaterland.nl
 

Bron: Vrijwilligers Waterland, dinsdag 15 augustus 2017

 naar Marker Nieuws indexpagina