naar Marker Nieuws indexpagina
Tennisclub Marken heeft tennisbanen vervangen
 
Tijdens de zomerstop worden de drie kunstgras tennisbanen van Tennis Club Marken vervangen.
 
De oude tennisbanen waren 17 jaar oud. In 2000 zijn de oude hardcourt banen vervangen door kunstgrasbanen. Tijdens de renovatie in 2000 zijn toen ook de drainage, de zandlaag en de lavalaag vervangen. Er is destijds in 2000 besloten om op kunstgras over te gaan omdat deze baansoort minder blessure gevoelig was en beter bespeelbaar was.
 
Bij de renovatie van dit jaar wordt op alle drie de banen alleen de kunstgrasmat vervangen. De onderlagen en de drainage zijn gekeurd en waren nog goed. De drainage is alleen doorgespoeld. Bij de renovatie wordt tevens een deel van het hekwerk en de drainagepomp vervangen. Bij goed regulier onderhoud is de levensduur van de nieuwe banen ongeveer 12 jaar.
 
Keuring
Zowel de ondergrond van de banen, zoals het zandpakket en de lava, als de kunstgrasmat worden door het Instituut voor Sportaccommodaties (ISA) van het NOC*NSF en de KNLTB gekeurd. Tevens wordt er van de kunstgrasmat een laboratoriumanalyse gemaakt en moet voldoen aan bepaalde eisen van waterdoorlatendheid.
 
Het bedrijf wat de tennisbanen renoveert is Tennisbouw Nederland B.V.  uit Gemert. Dit is een van de grootste bedrijven in Nederland die kunstgras tennisbanen aanlegt.
 
De aannemer is maandag 31 juli begonnen. In het weekend ervoor zijn door vrijwilligers de voorbereidende werkzaamheden verricht.
 
De kunstgrasmat is maandag 14 en dinsdag 15 augustus gelegd. Dit moet met droog weer gebeuren. Woensdag 16 augustus wordt het zand ingestrooid als het droog weer is.
 
Donderdag 17  en vrijdag 18 augustus wordt het hekwerk herstelt. Over 1,5 week kan er weer getennist worden op de vernieuwde tennisbanen.
 
dinsdag 1 augustus 2017 dinsdag 1 augustus 2017
maandag 14 augustus 2017 maandag 14 augustus 2017
'Kunstgrasbaan 2' 'Kunstgrasbaan 2'
'Kunstgrasbaan 1' 'Kunstgrasbaan 1'
Op 'kunstgrasbaan 3' dienen de lijnen nog te worden toegevoegd Op 'kunstgrasbaan 3' dienen de lijnen nog te worden toegevoegd
Zo wordt de lijm van 'kunstgrasbaan 3' goed aangedrukt 'Kunstgrasbaan 3'
Onderstaande de situatie per vrijdag 18 augustus 2017
Met dank aan Jelle Kaars voor de tekstuele bijdrage

Bron: PepProductions, dinsdag 15 augustus 2017

 naar Marker Nieuws indexpagina