naar Marker Nieuws indexpagina
Klaas Peereboom winnaar Marker Open Jeu de Boules 2017
Klaas Peereboom met de 'beker met de grote oren' en verliezend finaliste Maritje Schipper
 
Klaas Peereboom is afgelopen weekend winnaar geworden van de Marker open Jeu de Boules 2017. In de finale won hij met 2-0 van Maritje Schipper. Peereboom kon na afloop de ‘beker met de grote oren’ in ontvangst nemen.  
 
De Marker Open werd zondag op het sportcomplex van Sportvereniging Marken gespeeld. Er waren zestien deelnemers, welke verdeeld waren in vier poules van vier. De beste twee van elke poule gingen door naar de kwartfinale. Vervolgens volgde de halve finale en uiteindelijk de finale.
 
In de halve finale won Maritje Schipper van Geertje Zeeman (14-12) en Klaas Peereboom van Jan Commandeur (14-5).
 
De finale won Peereboom met 2-0 (‘best of three’, 13-4, 13-5) van Maritje Schipper.  In 2006, 2013, 2015 en 2016 heeft Peereboom dit toernooi ook al een keer op z’n naam geschreven. Mevrouw Schipper was de tweede vrouw die ooit in de finale heeft gestaan van de Marker Open.
 
Het weer werkte zondag goed mee, zodat de wedstrijden zonder enige vertragimg konden worden afgewerkt. Bij de prijsuitreiking  werd de grote wisselbeker door Jan Commandeur  uitgereikt aan de winnaar.
 
Het jaarlijks terugkerende jeu de boules evenement werd dit jaar voor het dertiende jaar georganiseerd en kende dit jaar drie debutanten.
 
'Finale'
Maritje Schipper Klaas Peereboom
'Meten is weten'  
  Jan Commandeur presenteert de prijsuitreiking
Jan Commandeur reikt de beker uit aan Klaas Peereboom  
Alle deelnemers aan de Marker Open 2017
Archief 'Jeu de Boules op Marken'

Bron: PepProductions, maandag 21 augustus 2017

 naar Marker Nieuws indexpagina