naar Marker Nieuws indexpagina
Expeditie Marker Wadden 23 en 24 september vanuit Lelystad
zaterdag 23 september 10.00-18.00 uur en zondag 24 september 10.00-17.30 uur
 
Grijp deze unieke kans en zet zelf een stap op dit nieuwste stukje Nederland in het Markermeer. Twee dagen lang vaart vanuit Bataviahaven Lelystad een veerdienst naar Marker Wadden. Bekijk de nieuwste natuurarchipel en beleef de weidsheid. Maak een wandeling langs de stranden en de slikken. Langzaam kleurt het eerste eiland groen en de eerste vogels zwermen over dit nieuwste natuurgebied.
 
Op zaterdag 23 september 10.00 - 18.00 uur en zondag 24 september 10.00 - 17.30 uur is iedereen welkom. Er is een ankergebied in de haven met aanlandingsgebied dat bereikt kan worden met bij-bootjes. U wordt feestelijk ontvangen, u kunt met een rondwandeling van enkele kilometers het eiland verkennen en u wordt door verschillende gidsen ge´nformeerd over Marker Wadden. Honden zijn alleen aangelijnd toegestaan direct rondom de havenkom. Omdat dit een belangrijk vogelgebied is, kunnen ze niet mee op de rondwandeling. Vanzelfsprekend geldt er een opruimplicht.
 
Eigen boot?
Mocht u belangstelling hebben om met een eigen boot deel te nemen aan deze expeditie, meldt u zich dan voor 10 september aan bij expeditie@markerwadden.nl. Geef de naam van uw boot door, aantal opvarenden, mobiele telefoonnummer en naam van de schipper. Dan kunnen we u informeren over de aanlegvoorzieningen ter plaatse. 
 
Veerdienst
Ook vaart alleen dit weekend elk uur een veerdienst vanuit Bataviahaven om zoveel mogelijk nieuwsgierigen een kans te geven deze nieuwe natuurarchipel te gaan ervaren. Meer informatie hierover en andere belangrijke zaken opwww.markerwadden.nl/expeditie .
 
Het weer 
Indien voorafgaand windkracht hoger dan 5 Bf wordt voorspeld, gaat dit evenement niet door.
Dat wordt bekendgemaakt op 
www.markerwadden.nl .
 

Bron: Marker Wadden, vrijdag 25 augustus 2017

 naar Marker Nieuws indexpagina