naar Marker Nieuws indexpagina
Ajax Vrouwen op superieure wijze naar Champions League-ticket
Voor het eerst in het bestaan van de Ajax Vrouwen komt het kampioenenbal naar Amsterdam!
 

 

 

De Ajax Vrouwen hebben zich maandag op zeer overtuigende wijze geplaatst voor het hoofdtoernooi van de Champions League. Het derde en beslissende groepsduel tegen Standard Luik werd overtuigend met 3-0 gewonnen en daarmee historie geschreven. Voor het eerst in het bestaan van de Ajax Vrouwen komt het kampioenenbal naar Amsterdam!
 
In het Estlandse Pärnu was het affiche tussen Ajax en Standard Luik er één om de vingers bij af te likken. Beide ploegen hadden hun eerste twee duels gewonnen. Daarbij waren de Belgen licht in het voordeel vanwege een beter doelsaldo. Ajax moest dus winnen en slaagde met verve. Na een superieur eerste halfuur leidden de Ajacieden met 3-0 door goals van Desiree van Lunteren (2) en Linda Bakker. De Amsterdamse zege en het ticket voor de Champions League kwam vervolgens geen moment in gevaar.
 
Formatie
Coach Benno Nihom had de tegenstander goed geanalyseerd en startte met een verrassende tactiek. In een 5-3-2-opstelling waren Stefanie van der Gragt, Merel van Dongen en Nicky van den Abbeele de (centrale) verdedigsters. Davina Philtjens en Liza van der Most bestreken de flanken, terwijl Bakker en Marjolijn van den Bighelaar het aanvalsduo vormden.

Vliegende start
Voormalig Standard-speelster Philtjens voorspelde al dat haar pude team verdedigend zou spelen en zou gokken op de counter. Dit bleek ook het geval. De Ajax Vrouwen waren vanaf de aftrap de bovenliggende partij. Na acht minuten voetballen speelde Ellen Nelissen even voor keepster, waardoor de bal op de stip ging. Ook kreeg de Belgische verdedigster rood voorgeschoteld. Van Lunteren twijfelde niet en schoot de bal snoeihard in de rechterbovenhoek: 1-0.

Ontketend
Vervolgens waren de Ajax Vrouwen ontketend en stapelden de kansen zich op. In de 16e minuut rondde Bakker een prachtige aanval af: 2-0. De counter uit het boekje begon bij Lucienne Reichardt die de zeer bedreven Van der Most wegstuurde. De rechtsback gaf een mooie bal op Van den Bighelaar die op haar beurt Bakker in staat stelde te scoren.
 
Binnen het halfuur maakte Van Lunteren het nóg mooier. Na een prachtige crosspass van Van der Gragt kon Philtjens terugleggen op Ajax’ nummer 10. In de combinatie kreeg ze de bal terug en schoot ze genadeloos binnen. De international bepaalde de ruststand op 3-0.
 
Professioneel uitgespeeld
Na de thee speelden de Ajax Vrouwen de wedstrijd professioneel uit. Het team van Nihom nam geen onnodige risico’s, waardoor het ook niet meer echt gevaarlijk werd. Loïs Oudemast raakte nog geblesseerd na een charge en werd vervangen door Kelly Zeeman. Het was een heel klein smetje op een verder prachtige avond.
 
Scoreverloop
10. Van Lunteren 1-0, 16. Bakker 2-0, 25. Van Lunteren 3-0
 
Vrijdag 1 september is om 13.30 uur de loting tegen wie Ajax vrouwen in de knock-out fase moeten aantreden.

 

 

Bron: Ajax Vrouwen, maandag 28 augustus 2017

*****************
 
Laatste nieuws Champions League 2017-2018
De volgende ronde is de ronde van de laatste 32. Er waren al 21 ploegen bekend, vandaag zijn de laatste 11 ploegen bekend geworden. Dat is van 
 
Groep 1 : Gintra Universitetas
Groep 2 : CFF Olimpia Cluj
Groep 3 : AJAX
Groep 4 : KKPK Medyk Konin
Groep 5 : Apollon Ladies FC
Groep 6 : ZFK Minsk
Groep 6 : FC Zurich (beste 2e)
Groep 7 : Stjarnan
Groep 8 : WFC BIIK-Kazygurt
Groep 9 : Avaldsnes Idrettslag
Groep 10 : FC PAOK Thessaloniki
 
 
Vrijdag 1 september is de loting voor de laatste 32. Ajax speelt op woensdag 4 of donderdag 5 oktober eerst thuis en op woensdag 11 of donderdag 12 oktober uit. Lees meer voor de volledige lijst van clubs in de laatste 32 en bekijk wie er de 1e wedstrijd uit of thuis speelt.
 
Geplaatste clubs:
(speelt 1e wedstrijd uit)
Lyon (FRA, holders)
Wolfsburg (GER)
FC Rosengård (SWE)
Barcelona (ESP)
Fortuna Hjørring (DEN)
Bayern München (GER)
Brøndby (DEN)
FC Zürich (SUI)
Rossiyanka (RUS)
Manchester City (ENG)
Glasgow City (SCO)
Zvezda-2005 (RUS)
Brescia (ITA)
Slavia Praha (CZE)
Sparta Praha (CZE)
Linköping (SWE)
Ongeplaatste clubs:
(speelt 1e wedstrijd thuis)
Chelsea (ENG)
Montpellier (FRA)
LSK Kvinner (NOR)
BIIK-Kazygurt (KAZ)
Apollon (CYP) 2
St. Pölten (AUT)
Atlético Madrid (ESP)
Olimpia Cluj (ROU)
Medyk Konin (POL)
Gintra Universitetas (LTU)
Stjarnan (ISL)
Fiorentina (ITA)
Avaldsnes (NOR)
Minsk (BLR)
PAOK (GRE)
Ajax (NED)
Champions League programma 2017-2018
 naar Marker Nieuws indexpagina