naar Marker Nieuws indexpagina
Curatoren Fortress naar rechter over pand in Monnickendam
 
De curatoren van het failliete Fortress Vastgoed Participaties willen Hoorne Vastgoed voor de rechter slepen, schrijft de Telegraaf. Aanleiding is een transactie die volgens de curatoren niet rechtsgeldig was.
 
De voorgenomen procedure draait om een bedrijfspand in Monnickendam aan Galgeriet 1-4. Hoorne Vastgoed wil er tijdelijk een Albert Heijn en de lokale bierbrouwerij Bierderij Waterland met proeflokaal vestigen. Het voornemen om naar de rechter te stappen blijkt uit het laatste faillissementsverslag.
 
De curatoren van Fortress Vastgoed Participaties stellen dat het pand nog steeds eigendom is van de failliete bv. In de zomer van 2014, vlak voordat het bedrijf failliet ging, leverde Fortress het pand aan Hoorne Vastgoed. Volgens curator Carl Hamm is er geen sprake van een rechtsgeldige overeenkomst. Volgens Hoorne Vastgoed is die er wel en weigerde met de curatoren tot een minnelijke schikking te komen.
 
Fortress Vastgoed Participaties was onderdeel van Maeyveld, een dochter van het Rotterdamse vastgoedbedrijf Fortress. In 2007 had Fortress de BV overgenomen van ondernemer Erik de Vlieger. Fortress kwam in 2014 in zwaar weer door de nasleep van de crisis. Op zijn hoogtepunt had het bedrijf een vastgoedportefeuille van 400 miljoen euro. Hoorne Vastgoed is het verzelfstandigde vastgoedbedrijf van supermarktketen Vomar.
 
Gepubliceerd op dinsdag 29 augustus 2017
link naar originele artikel

Bron: Vastgoedmarkt, donderdag 31 augustus 2017

 naar Marker Nieuws indexpagina