naar Marker Nieuws indexpagina
Fitheidstest 65+’ers Waterland komt eraan!
 
Op zaterdag 21 oktober 2017 organiseert Sportservice Zaanstreek-Waterland samen met de gemeente Waterland fitheidstesten voor 65+’ers. Naast de fitheidstest worden aansluitend ook sportieve activiteiten georganiseerd. De doelgroep wordt de komende week per post uitgenodigd door de gemeente Waterland. Inschrijven kan tot maandag 25 september 2017.
 
Fitheidstest
De fitheidstest is bedoeld voor inwoners in de leeftijd van 65 jaar en ouder die graag meer zouden willen bewegen dan zij nu doen en/of benieuwd zijn naar hun algemene fitheid. De fitheidstest duurt 1,5 uur, is speciaal voor 65-plussers ontwikkeld en meet onder meer uithoudingsvermogen tijdens het wandelen, lenigheid, handvaardigheid, knijpkracht, reactiesnelheid en bloeddruk. Bij de test is een arts aanwezig, die waar nodig medisch advies kan geven. Ook mensen met een chronische aandoening of een beperking kunnen meedoen aan deze fitheidstest.
 
Bewegingsactiviteiten
Direct na afloop van de fitheidstest kunnen deelnemers aansluiten bij een van de sportieve activiteiten die rondom sporthal ’t Spil worden georganiseerd zoals wandelen, koersbal en meer bewegen voor ouderen. Wie enthousiast wordt, kan zich inschrijven voor het bewegingsintroductieprogramma of andere beweegactiviteiten in Waterland.
 
Vragenlijst
Daarnaast wil de gemeente Waterland graag weten welke wensen 65+’ers hebben om te kunnen sporten en bewegen. Bij de uitnodiging van de brief is daarom een vragenlijst bijgevoegd. Aan de hand van de vragenlijst wordt de doelgroep doorverwezen naar bestaande activiteiten of wordt bij voldoende belangstelling mogelijk nieuw aanbod opgestart.
 
Meer informatie
Indien u interesse heeft of meer informatie wenst over de fitheidstest, kunt u contact opnemen met Kelly Tiggelman van Sportservice Zaanstreek-Waterland ktiggelman@sportservicezaanstreekwaterland.nl, 0299-650 560 of breng een bezoek aan de website www.sportservicezaanstreekwaterland.nl
.
 

Bron: Sportservice Zaanstreek-Waterland, woensdag 6 september 2017

 naar Marker Nieuws indexpagina