naar Marker Nieuws indexpagina
Eerste toernooi voor vernieuwd CP-team
World Championship in Argentinië van 4 t/m 24 september

 

Het CP-team reisde woensdagavond 6 september met een nieuwe selectie af naar de World Championships. In Argentinië moet de flink veranderde en vooral jonge groep laten zien wat ze waard zijn. "Hopelijk kan jong enthousiasme het winnen van ervaring", aldus bondscoach Max Raeven die maandag eveneens aan zijn eerste toernooi begint.
 
Na de Paralympics in Rio de Janeiro zetten veel spelers een punt achter hun interlandcarrière en ook de staf gaf na jaren het stokje over. Raeven kreeg de taak als hoofdcoach. Na twee oefeninterlands tegen topland Oekraïne en vijf trainingen op Papendal stelde hij zijn nieuwe selectie samen.
 
Nieuwe meetmethode
Maandag neemt Oranje het als eerste op tegen Venezuela. Woensdag speelt de ploeg tegen Japan, waarna vrijdag aartsrivaal Engeland volgt. De formatie moet zich zien te plaatsten voor de meest gunstige kruisfinales.
 
Tijdens het toernooi wordt voor het eerst via een nieuwe meetmethode getest. De handicapgroepen 5 tot en met 8 worden vervangen door 1, 2 en 3. Het is de reden dat Raeven bijvoorbeeld voor de jonge doelman Ramon Pater koos, in plaats van de meer ervaren Stephan Boersma. "Ik verwacht dat Stephan een 2 zal worden en Ramon een 1, de zwaarste handicapcategorie. Verder hebben we gekeken hoe de spelers op elkaar reageren en hoe ze samenspelen. Zo hebben wij het beste team samengesteld."
 
 'Lastig te taxeren hoe we ervoor staan’
Er is daarmee ook plaats voor jongelingen Malik de la Cruz Victoria en Job Draaijers. Van spelers met de lichtste handicap gaan Rik Rodenburg en Harm Pannenman mee, omdat de ervaren Peter Kooij zich ook besloot terug te trekken.
 
Door de nieuwe meetmethode is de kans namelijk groot dat spelers met een lichte handicap worden 'uitgekeurd'. "Het is daarom op dit moment lastig te taxeren hoe we ervoor staan. Wij hebben in ieder geval een ontzettend gemotiveerde groep en zijn bij voorbaat niet kansloos op een goede klassering."
 
De selectie:
George van Altena, Gerard Bambacht, Myron Gebbink, Jeroen Schuitert, Teddy Witjes, Malik de la Cruz Victoria, Daan Dikken, Guido Floors, Jeroen Saedt, Harm Pannenman, Rik Rodenburg, Ramon Pater, Jeroen Duin, Job Draaijers.

 

 
Wedstrijden:
maandag 11 september 2017, aanvang 15.00 uur : Nederland - Venezuela
woensdag 13 september 2017, aanvang 17.00 uur : Nederland - Japan
vrijdag 15 september 2017, aanvang 17.00 uur : Nederland - Engeland
(Nederlandse tijd)

Bron: KNVB Media, vrijdag 8 september 2017

 naar Marker Nieuws indexpagina