naar Marker Nieuws indexpagina
Afscheid Danita de Baat van de gemeenteraad van Waterland
In de raadsvergadering van donderdag 21 september
 
In maart 2014 trad Danita de Baat voor het CDA aan in de raad van de gemeente Waterland. Met haar actieve inzet, communicatieve vaardigheden en samenbindend vermogen verwierf zij zich in korte tijd een vaste positie in de CDA fractie en in de raad. Ook op provinciaal niveau was zij actief in en voor het CDA. Zij had het vooruitzicht op groei in haar politieke en bestuurlijke activiteiten.

Op 30 januari 2015 overkwam haar een tragisch ongeluk op de provinciale weg N247 in Katwoude. Daarbij liep zij ernstig hersenletsel op. Sindsdien is en wordt zij verpleegd in klinieken in Nederland en Duitsland. Haar plaats in de gemeenteraad is vanaf die tijd leeg gebleven. Sinds medio juli 2017 is zij niet meer woonachtig in de gemeente Waterland. Daardoor vervalt het wettelijke vereiste voor haar lidmaatschap van de raad.

In de raadsvergadering van donderdag 21 september 2017 zal afscheid van haar worden genomen. Haar ouders zullen haar daarbij vertegenwoordigen. Met droefheid nemen wij als fractie en bestuur van het CDA Waterland afscheid van ons actieve en vrolijke raadslid Danita. Wij zijn er trots op met haar te hebben mogen samenwerken.
 

Bron: CDA Waterland, maandag 18 september 2017

 naar Marker Nieuws indexpagina