naar Marker Nieuws indexpagina
Verkeersproblematiek op Marken in 'Kanniewaarzijn'
dinsdag 26 september 2017
Het commentaar, na de sketch, is aanzienlijk ingekort.  Het totale commentaar van Barbara en Pieter bedroeg ongeveer tien minuten
Dinsdag 26 september 2017 kwam er in de uitzending van het BNNVARA programma ‘Kanniewaarzijn’ een sketch over de parkeerautomaten op Marken. Deze drie automaten zijn op maandag 11 april 2016 officieel in werking getreden en hebben er voor gezorgd dat de personen uit het parkeerhokje moesten verdwijnen. Weg gastvrijheid van Marken.
 
Zondag 10 september 2017 waren tijdens de opnames van ‘Kanniewaarzijn’ in de studio aanwezig Barbara Teerhuis en Pieter Pereboom. Laura Bromet, wethouder parkeerzaken van de gemeente Waterland, was ook uitgenodigd. Mevrouw Bromet heeft zich een paar dagen voor de opnames afgemeld.
 
De sketch wordt gespeeld door Plien van Bennekom (wethouder Bromet), Annick Boer (Corrie, de vriendelijke parkeerwachtster), Leo Alkemade (BOA) en Pierre Bokma (BOA).
 
De sketch legt de nadruk op de parkeerproblematiek op Marken. We zien ene Corrie, die als gastvrouw de bezoekers ontvangt op de gemeentelijke parkeerplaats. Vervolgens zien we dat de Boa’s haar werk overnemen, brute mannen die graag boetes uitdelen. We zien de parkeerautomaat en hoe moeilijk die te bedienen is en waar je allemaal dingen moet invullen. Vervolgens zien we wethouder Bromet, die het ook niet lukt om een kaartje te trekken.

Foto's van andere onderwerpen tijdens de opnames op zondag 10 september 2017

-

Bron: PepProductions, woensdag 27 september 2017

 naar Marker Nieuws indexpagina