naar Marker Nieuws indexpagina
Bakkerij Kees Gutter introduceert de katoenen broodzak
"En van onze klanten gebruikt al jaren een broodzak"
 
Een nieuw product, waardoor er nog minder plastic gebruikt hoeft te worden. De broodzak is vanaf heden in alle winkels van de Bakker van Waterlands te koop.
 
Ouderwets wordt weer nieuwerwets! Vroeger was de katoenen broodzak de normaalste zaak van de wereld. Met de lege broodzak in de tas ging moeders naar de winkel om `m daar te laten vullen met heerlijk vers brood. Tegenwoordig wordt naar mogelijkheden gezocht om milieubewuster te werken en dan biedt de ouderwetse broodzak ineens nieuwerwetse mogelijkheden!

Sociaal gemaakt
De broodzakken worden vervaardigd door de medewerkers van Stichting Philadelphia op de locatie in het Weeshuis in Monnickendam. Deze mensen, met een afstand tot de arbeidsmarkt, maken de zakken met liefde. Greetje Gutter: De broodzak is in onze branche een bekend, maar duur product. Door de samenwerking met het Weeshuis hebben de medewerkers zinnig werk, worden de materialen betaald en heeft het Weeshuis wat extra inkomen om weer andere leuke dingen mee te doen. Voor ons betekent het dat we onze klanten een betaalbare broodzak aan kunnen bieden. Een geweldige oplossing voor beide partijen!

Klantervaring
De broodzak wordt natuurlijk niet gentroduceerd zonder te testen. Greetje: En van onze klanten gebruikt al jaren een broodzak. Van haar kregen we de terugkoppeling dat ze de zak handig vindt. Het brood blijft knapperig en kan, met zak en al, in de vriezer. Ze wast de zak niet vaak, want droog brood maakt de zak niet vuil. Ze gebruikt de zak ook voor koekjes, in dat geval kan het soms nodig zijn de zak te wassen, omdat koekjes soms wat vetter zijn.

Nu te koop
De broodzak is in alle filialen van Bakkerij Kees Gutter te koop voor 2,-. De zak is geschikt voor een heel brood, maar kan ook voor een halfje brood of koekjes gebruikt worden. Een gehaakt of gepunnikt draad wordt bijgeleverd om de zak goed te kunnen sluiten. Op dit moment is alleen een groot model te koop, wellicht volgt er later nog een kleiner model. Doordat deze zakken met de hand gemaakt worden, zijn ze allemaal uniek. Dat betekent ook dat er, bij veel vraag, een wachtlijst kan zijn.

Over Kees Gutter
Kees Gutter (www.keesgutter.nl) is al 56 jaar d Waterlandse bakker met 7 vestigingen in Monnickendam, Purmerend, Volendam en Amsterdam en meerdere verkooppunten in groot Waterland. Brood en banket kan ook besteld worden in de webwinkel op www.broodonline.nl.
 

Bron: Bakkerij Gutter, donderdag 28 september 2017

 naar Marker Nieuws indexpagina