naar Marker Nieuws indexpagina
Testleiders gezocht voor fitheidtest 65+’ers
Op zaterdag 21 oktober organiseert Sportservice Zaanstreek-Waterland samen met de gemeente Waterland fitheidstesten voor 65+’ers. Naast de fitheidstest worden aansluitend ook sportieve activiteiten georganiseerd. Er zijn inmiddels 175 aanmelding voor de test in sporthal ’t Spil. Voor de begeleiding van de testonderdelen is de organisatie nog op zoek naar testleiders.
 
Fitheidstest
De fitheidstest is bedoeld voor inwoners in de leeftijd van 65 - 75 jaar die graag meer zouden willen bewegen dan zij nu doen. De fitheidstest duurt 1,5 uur, is speciaal voor 65-plussers ontwikkeld en meet onder meer uithoudingsvermogen tijdens het wandelen, lenigheid, handvaardigheid, knijpkracht, reactiesnelheid en bloeddruk. Bij de test is ook een arts aanwezig, die waar nodig medisch advies kan geven.
 
Testleiders
Voor de begeleiding van de testonderdelen is de organisatie nog op zoek naar sportieve testleiders van 16 jaar en ouder. Zij krijgen voor hun inzet een vergoeding van € 35,- euro. De fitheidstest start om 9.00 uur, maar vanaf 7.00 uur wordt door de organisatie opgebouwd. De test eindigt rond 15.00 uur.
 
Meer informatie
Wie interesse heeft als testleider mee te helpen aan de fitheidstest, kan contact opnemen met Kelly Tiggelman van Sportservice Zaanstreek-Waterland
ktiggelman@sportservicezaanstreekwaterland.nl, tel. 06-23 12 63 96.

Bron: Team Sportservice Zaanstreek-Waterland, donderdag 28 september 2017

 naar Marker Nieuws indexpagina