naar Marker Nieuws indexpagina
'Dikkertje Dap' is vanaf 4 oktober te zien in maar liefst 147 bioscopen
 

 De familiefilm 'Dikkertje Dap' gaat aanstaande woensdag 4 oktober in release en draait in zijn eerste speelweek in maar liefst 147 bioscopen door het hele land. Hiermee breekt de film, die gebaseerd is op het beroemde versje van Annie M.G. Schmidt, zijn eerste record. Niet eerder ging een film in zoveel theaters in release.

Het oude record stond op naam van de animatiefilm 'Verschrikkelijke Ikke 3', die deze zomer in 145 theaters in release ging. Volgens Klaas de Jager, managing director bij distributeur Independent Films, is dit een unieke situatie in Nederland. “Zowel de commerciële bioscopen als de filmtheaters omarmen Dikkertje Dap in hun programmering”,legt hij uit.
 
In 'Dikkertje Dap', gebaseerd op het bekende rijmpje van Annie M.G. Schmidt, verheugt de vierjarige Dikkertje zich samen met zijn beste vriend Raf de giraf op zijn eerste schooldag. Als blijkt dat giraffen niet naar school gaan verzint hij een plan. De hoofdrollen worden gespeeld door Liam de Vries, Martijn Fischer en Dolores Leeuwin.
 
De film is geregisseerd door Barbara Bredero (Mees Kees 1, 2 en 3). 'Dikkertje Dap' beleefde de wereldpremičre op 24 september op het Nederlands Film Festival en draait vanaf woensdag 4 oktober in de bioscoop.
 

Bron: Independent Films, dinsdag 3 oktober 2017

 naar Marker Nieuws indexpagina